Niška teniserka Natalija Stevanović zasutavljena u Vimbldonu, aplauz za sjajan karakter i odličnu igru

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Jul.2023, 19:05

Niška teniserka Natalija Stevanović zasutavljena u Vimbldonu, aplauz za sjajan karakter i odličnu igru

Srpska teniserka iz Niša Natalija Stevanović, poražena je od Petre Kvitove u trećem kolu Vimbldona sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5, javlja RTS.

Porazom od Petre Kvitove, devete teniserke na VTA listi, Natalija Stevanović je završila takmičenje na Vimbldonu.

Bajka srpske teniserke u Londonu počela je u kvalifikacijama za treći grend slem u sezoni, nakon tri vezana trijumfa Stevanović je nastavila >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << sa odličnom igrom i u glavnoj rundi.

U prvom kolu bila je bolja od Karoline Pliškove, a u drugom je savladala Tamaru Korpač.

Međutim, Petra Kvitova je isuviše bila spremnija od srpske teniserke.

Na startu meča u trećem kolu, Stevanović i Kvitova su bile ujednačene. Čehinja je na sredini prvog dela igre podigla kvalitet ofanzive i na kraju trijumfovala sa 6:3.

U drugom setu, delovalo je da će Kvitova lakše dobiti srpsku teniserku, međutim Natalija je odigrala sjajnu defanzivnu igru i primoravala je Čehinju da češće greši.

Drugi set je bio ujednačeniji, odnosno uravnoteženeniji u smislu rezultata, ali i uz pet brejkova.

Stevanović je imala prednost od 5:4, a pre toga napravila je sjajnu seriju od tri osvojena gema, međutim nalet srpske teniserke zaustavila je kiša.

Prekid na terenu broj 2 na kojem su se sastale Stevanović i Kvitova trajao je dva sata, a u nastavku igre Kvitova je demostrirala kvalitetnu igru u kombinaciji sa dugogodišnjim napadačkim iskustvom što je rezultiralo trijumfom 7:5.

Predstavljanje Natalije Stevanović široj publici na jednom od najznačajnijih teniskih turnira bilo je izvrsno. Srpska teniserka demonstrirala je odličnu igru i pokazala kvalitetne poteze na svom prvom pojavljivanju na nekom od grend slem turnira.

Dvostruka šampionka na Vimbldonu, Kvitova, će u osmini finala igrati protiv bolje iz duela između Ons Žaber i Bjanke Vanese Andresku.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.