Nemačka u finalu Junajted kupa

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 17:34

Nemačka u finalu Junajted kupa

Teniseri Nemačke plasirali su se u finale Junajted kupa.

Poen odluke u meču miks dubla doneo je par koji čine Laura Zigmund i Aleksander Zverev.

Njih dvoje su bili bolji od Storm Hanter i Metjua Ebdena posle tri seta rezultatom 7:6 (2), 6:7(2), 15:13.

Pogled na rezultat nam govori koliko je meč završen super taj-brejkom bio neizvestan. Posle po seta na obe strane osvojenih posle taj-brejkova, usledio je super taj-brejk koji se produžio na čak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 28 poena.

Nemci su iskoristili tek petu meč loptu, dok je i par iz Australije imao svoje šanse za pobedu, njih dve da budemo precizni. Zverev i Sigmund su osvojili tek pet poena više od protivnika, ali je i to bilo dovoljno za prolaz dalje.

U prvom singlu Anđelik Kerber je bila bolja od Ajle Tomljanović, 4:6, 6:2, 7:6 (7). Bio je to dramatičan duel koji je trajao dva sata i 35 minuta.

Tomljanović je u taj-brejku seta odluke propustila dve meč lopte, na 7:5 i 7:6 i to joj se osvetilo, pošto je Kerber dobila taj deo igre sa 9:7.

Tako je Nemačka povela, ali je Australija u drugom singlu uspela da izjednači.

Aleks de Minor je uspeo da načini preokret i posle dva sata i 42 minuta igre pobedi sedmog igrača sveta, Aleksandera Zvereva, 5:7, 6:3, 5:4.

Finalni meč između Poljske i Nemačke na programu je u nedelju 7. januara od 8.30 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.