Izvor: Gradnja-Online.com, 06.Dec.2011, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedostatak novca koči izgradnju Nacionalnog teniskog centra na Novom Beogradu

Iako je najavljivano da će izgradnja Nacionalnog teniskog centra na Novom Beogradu početi u septembru ove godine, zbog nedostatka novca to se nije dogodilo, saznaje "eKapija".U Teniskom savezu Srbije kažu da zasada u budžetu nemaju novca za izradu idejnog projekta, za koji je potrebno oko 50.000 EUR.- Stekli su se svi potrebni uslovi da krenemo u rad idejnog projekta, ali to nije ni malo jeftino. Teniski savez nije u mogućnosti da sada finansira njegovu izradu, te čekamo januar 2012. da vidimo koliko ćemo novca imati u budžetu za sledeću godinu – kaže za "eKapiju" Čedomir Šoškić, menadžer TSS.- Idejni projekat je potreban jer bez njega ne možemo da izađemo pred grad Beograd, Ministarstvo sporta i NIP koji treba da finansiraju izgradnju. Tek po njegovom završetku znaćemo koliko će Nacionalni teniski centar koštati.Čedomir Šoškić dodaje da se nada da će idejni projekat moći da bude završen do marta 2012, kako bi od državnih organa mogli da zatraže sredstva. Posle idejnog biće potrebno izraditi i glavni projekat, čija se vrednost procenjuje na oko 200.000 EUR, koji bi, takođe, trebalo da finansira TSS.- Nadamo se da će sa dolaskom novog predsednika na čelo TSS čitav projekat biti ubrzan. Ne mogu ništa da preciziram, ali verujem da će biti teško da sama izgradnja počne pre kasne jeseni 2012, odnosno početka 2013. godine – kaže nam Čedomir Šoškić.On, međutim, dodaje, da će kada gradnja bude krenula, sve ići relativno brzo, te da će Nacionalni teniski centar biti sagrađen za 4 do 5 meseci.U programskom rešenju Nacionalnog teniskog centra stoji da bi na placu od 2,7 ha trebalo da bude sagrađeno oko 13.000 m2. Tu će se nalaziti teniska hala sa pet terena, prostorije TSS, smeštaj sa 30 do 40 kvadrata za tenisere juniore, teretana, kongresni centar i medicinski blok. Predviđena je i izgradnja deset otvorenih teniskih terena.

Nastavak na Gradnja-Online.com...






Povezane vesti

Nacionalni teniski centar tek 2013?

Izvor: Mondo, 07.Dec.2011, 11:51

Iako je u vreme prošlogodišnjeg Dejvis kup finala najavljena izgradnja Nacionalnog teniskog centra 2011. godine, zbog nedostatka novca taj projekat najverovatnije će biti realizovan tek 2013.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Gradnja-Online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Gradnja-Online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.