Nagli pad cijene svinjetine u Njemačkoj

Izvor: Capital.ba, 11.Jul.2020, 08:03

Nagli pad cijene svinjetine u Njemačkoj

BERLIN – Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Tenis (Toennies), jer se među njenim radnicima proširila zaraza virusom korona, pa su poljoprivrednici prisiljeni da prodaju životinje po niskim cijenama. Klanica i fabrika za pakovanje mesa Tenis zatvorena je već tri nedjelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << nakon što je više od 1.500 radnika testirano pozitivno na Kovid-19. Nakon zatvaranja klanice cijena svinjetine pala je na 1,66 evra po kilogramu, prošle nedjelje na 1,60 evra a ove sedmice na 1,47 evra po kilogramu, pokazuju podaci udruženja proizvođača mesa VEZG. Tenis je do zatvaranja klao i prerađivao 12 do 14 odsto svinja u Njemačkoj. Ta klaonica bi trebalo da ostane zatvorena do 17. jula. Tanjug   Чланак Nagli pad cijene svinjetine u Njemačkoj се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Zbog zatvaranja klanice, nagli pad cene svinjetine

Izvor: B92, 11.Jul.2020

Cene svinjetine u Nemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klanice Tenis, jer se među njenim radnicima proširila zaraza virusom korona...Zbog toga su poljoprivrednici prisiljeni da prodaju životinje po niskim cenama...Klanica i fabrika za pakovanje mesa Tenis zatvorena je već tri nedelje nakon što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.