Zbog zatvaranja klanice, nagli pad cene svinjetine

Izvor: B92, 11.Jul.2020, 14:04

Zbog zatvaranja klanice, nagli pad cene svinjetine

Cene svinjetine u Nemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klanice Tenis, jer se među njenim radnicima proširila zaraza virusom korona.

Zbog toga su poljoprivrednici prisiljeni da prodaju životinje po niskim cenama.

Klanica i fabrika za pakovanje mesa Tenis zatvorena je već tri nedelje nakon što je više od 1.500 radnika testirano pozitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kovid-19.

Nakon zatvaranja klanice cena svinjetine pala je na 1,66 evra po kilogramu, prošle nedelje na 1,60 evra a ove sedmice na 1,47 evra po kilogramu, pokazuju podaci udruženja proizvođača mesa VEZG.

Tenis je do zatvaranja klao i prerađivao 12 do 14 odsto svinja u Nemačkoj. Ta klaonica bi trebalo da ostane zatvorena do 17. jula.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.