Nadala izdalo koleno – Del Potro u finalu US Opena!

Izvor: N1 televizija, 08.Sep.2018, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadala izdalo koleno – Del Potro u finalu US Opena!

Argentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u finale US Opena pošto je Rafael Nadal predao meč polufinala zbog povrede kolena pri vođstvu Del Potra rezutlatom 2:0 u setovima.

Prvi set otišaio je u taj-brejk – dva puta tokom seta je Nadal gubio svoj servis, ali bi odmah u narednom gemu vraćao brejk, pa je morao da se odigra odlučujući gem, u kojem je argentinski >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << teniser bio pribraniji i slavio sa 7:3.

U drugom delu meča već je postalo evidentno da Nadal ima velikih problema sa kolenom, pa je na startu drugog dela igre Nadal morao da zatraži medicinski tajm-aut tokom kojeg mu je koleno bandažirano. U nastavku seta moglo se jasno videti da Španac ne može da se kreće kako ume i da pokušava da skraćuje poene koliko god može, a Del Potro je efikasno koristio činjenicu da Nadal ne pokriva teren kao inače i ubrzo došao do brejka, koji je kasnije materijalizovao i došao do vođstva od 2:0 – 6:2.

Tako je postalo jasno da Nadal neće odbraniti titulu osvojenu prethodne godine u Njujorku, a nakon završetka seta Nadal je i rekao sudiji da neće moći da nastavi meč.

Del Potro je na putu do svog drugog finala Otvorenog prvenstva SAD došao pobedama nad Donaldom Jangom, Denisom Kudlom, Fernandom Verdaskom, Bornom Ćorićem, Džonom Iznerom i na kraju Rafaelom Nadalom.

Del Potro je jedini Gren slem trofej u dosadašnjoj karijeri osvojio upravo na US Openu 2009. godine.

Rival Huana Martina del Potra u finalu biće pobednik iz duela koji će igrati Novak Đoković i Kei Nišikori.

Juan Martin del Potro moves into his second Grand Slam final. After the Argentine took a 7-6(3), 6-2 lead, three-time #USOpen champion Rafael Nadal retired from their semi-final. pic.twitter.com/f3Rgu0wLzd

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delpo je u finalu, Nadal nije mogao da se nosi s bolovima

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2018

Argentinskom teniseru su u polufinalu pripala prva dva seta sa 7:6 (7:3), 6:2, a onda mu je španski as predao meč zbog povrede...Nije delovalo u prvom setu da će se završiti onako kako se završilo. Nadal je bio Nadal, borben, izdržljiv, teniser koji gine za svaki poen. Tako je Del Potro pri 5:4...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.