Delpo je u finalu, Nadal nije mogao da se nosi s bolovima

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2018, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delpo je u finalu, Nadal nije mogao da se nosi s bolovima

Argentinskom teniseru su u polufinalu pripala prva dva seta sa 7:6 (7:3), 6:2, a onda mu je španski as predao meč zbog povrede.

Nije delovalo u prvom setu da će se završiti onako kako se završilo. Nadal je bio Nadal, borben, izdržljiv, teniser koji gine za svaki poen. Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Del Potro pri 5:4 imao dve set-lopte na svoj servis, što je velika prednost u njegovom slučaju, ali se ipak igrao taj-brek.

U drugom setu potpuno drugačija priča. Španski as, branilac trofeja, zatražio je medicinsku pomoć. Požalio se na bol u desnom kolenu, a u igru se vratio posle kratke masaže bolnog mesta. Nadalje, međutim, igrao je samo jedan. Nadal ipak nije želeo da ustukne do kraja seta. Mučio se sam sa sobom, ali je s grimasom boli i dalje jurio za svakom lopticom. Čak je i pod takvim okolnostima imao neke sjajne poene, ali se naslućivalo, kako se Del Potrovo vođstvo uvećavalo, da čeka kraj seta pa da preda meč.

Tako je i bilo. Del Potro se domogao finala na turnirima za grend slem drugi put u karijeri, a trijumfovao je iz prve kada je 2009, baš na Ju-Es openu, senzacionalno savladao velikog Federera. Tada je u polufinalu pobedio Nadala, što mu je i jedina pobeda nad njim u šest međusobnih duela na četiri najveća takmičenja belog sporta.

Argentinac iščekuje ishod polufinalnog duela Novaka Đokovića i Japanca Keija Nišikorija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Delpo je u finalu, Nadal nije mogao da izdrži na jednoj nozi

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2018

Argentinskom teniseru su u polufinalu pripala prva dva seta sa 7:6 (7:3), 6:2, a onda mu je španski as predao meč zbog povrede...Nije delovalo u prvom setu da će se završiti onako kako se završilo. Nadal je bio Nadal, borben, izdržljiv, teniser koji gine za svaki poen. Tako je Del Potro pri 5:4...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.