Nadal u finalu Vimbldona

Izvor: S media, 02.Jul.2010, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal u finalu Vimbldona

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal plasirao se u finale Vimbldona pošto je danas pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:4).

Nadal je osvojio prvi set posle brejka koji je napravio u devetom gemu, a drugi set dobio je u tajbrejku sa 8:6, iako je Marej u jednom trenutku imao set loptu (6:5).

Marej je u trećem setu prvi došao do brejka, ali je Nadal vratio brejk u osmom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gemu, a zatim napravio novi u 10. gemu i izborio plasman u osmo grend slem finale u karijeri.

Nadal će četvrti put igrati u finalu Vimbldona, a za svoj drugi trofej igraće protiv 12. nosioca Čeha Tomaša Berdiha, koji je danas pobedio Novaka Djokovića sa 6:3, 7:6, 6:3.

Španski i češki teniser su do sada igrali 10 puta, a Nadal je ostvario sedam pobeda. Poslednji put igrali su ove godine na Mastersu u Indijan Velsu, kada je prvi teniser sveta pobedio sa 6:4, 7:6.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal drugi finalista Wimbledona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2010

Velika Britanija i dalje će čekati nasljednika Freda Perryja, posljednjeg domaćeg pobjednika Wimbledona. Andy Murray još je jednom zapeo u polufinalu, ove je godine bolji bio Rafael Nadal. Prvi teniser svijeta je nakon dva sata i 27 minuta igre slavio sa 6-4, 7-6(6), 6-4 i plasirao se u svoj četvrti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nadal u finalu Vimbldona posle pobede nad Marejom

Izvor: Glas javnosti, 03.Jul.2010, 10:57

BEOGRAD - Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal plasirao se u finale Vimbldona pošto je pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:4)...Nadal je osvojio prvi set posle brejka koji je napravio u devetom gemu, a drugi set dobio je u tajbrejku sa 8:6, iako je Marej u jednom trenutku...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.