Nadal povećao prednost protiv Mareja - 6:4, 7:5!

Izvor: Blic, 03.Jun.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal povećao prednost protiv Mareja - 6:4, 7:5!

U ovim trenucima igra se prvi polufinalni meč na Rolan Garosu u muškoj konkurenciji, a sastaju se Rafael Nadal i Endi Marej.

Posle 62 minuta igre Španac je svoju bolju igru krunisao osvajanjem prvog seta, u kome je i Škot imao svoje šanse iako je u jednom trenutku gubio sa 5:1. Naročito se to videlo u poslednjem gemu, u kome je Marej imao dve brejk prilike za izjednačenje na 5:5, no najbolje rangirani teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sveta uspeo je da nastavi tamo gde je, na trenutak, zastao.

Marej je drugi set otvorio sigurnije ali nikako nije uspevao da napravi veću razliku. Nadal je na 2:2 načinio brejk, ali se Škot brzo revanširao.

Parada brejkova nastavljena je i u naredna dva gema, da bi Marej zatim poveo sa 5:4.

Nadal je pojačao ritam, još bitnije, naterao je Mareja da se nervira što mu je donelo preokret od 6:5 a zatim i set.

Pobednik ovog meča igraće u finalu protiv boljeg iz susreta Novaka Đokovića i Rodžera Federera, koji će na teren čim se završi prvo polufinale.

Pored takmičarske važnosti današnjih mečeva, petak bi mogao da uđe u istoriju srpskog sporta jer je Novak Đoković na korak od preuzimanja prvog mesta na ATP listi. Za to mu je potrebno da uđe u finale ili da Nadal ne odbrani titulu.

Povezane vesti: Nadalu uzdrman tron, Izner poklekao u pet setova Đoković: Nema prijateljstva sa Nadalom i Marejem dok se borimo za istoriju
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Đoković - Federer 6:7, 1:2

Izvor: Blic, 03.Jun.2011

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra meč polufinala Rolan Garosa protiv najuspešnijeg svih vremena, Švajcarca Rodžera Federera. Pratite "gem po gem" prenos na Blicsportu!..4:1 - Za samo 20 minuta igre, Federer je stigao do velike prednosti koja može odlučiti i meč. Novak počinje da se...

Nastavak na Blic...

FEDERER: ZA OVAKVE MEČEVE VREDI TRENIRATI CEO ŽIVOT

Izvor: Kurir, 04.Jun.2011, 02:14

PARIZ – Rodžer Federer je posle fenomenalnog polufinalnog meča Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića obezbedio duel sa Nadalom za trofej, a posle maestralnog duela sa Đokovićem istakao je da zbog mečeva ovakvog kvaliteta vredi trenirati celog života...Federer je posle skoro četiri sata igre...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.