Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2023, 11:25

NOLE POSTAVIO NOVI REKORD U TENISU: Ovo niko nikada nije uradio pre njega, Nadal mu gleda u leđa

Još jedna stavka u kojoj je najbolji.

Srpski teniser Novak Đoković je pobedom nad Gaelom Monfisom u osmini finala Sinsinatija oborio još jedan rekord belog sporta.

Đoković je u dva seta bez problema savladao svog protivnika protiv kog ima čak 19 pobeda u nizu bez poraza.

To je sada i zvanično najduži niz na ATP turu, nakon što je prethodno delio rekord sa Rafaelom Nadalom koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je upisao 18 pobeda protiv Rišara Gaskea u nizu.

BEST UNDEFEATED TOUR-LEVEL H2H RECORDS (men, Open Era):

19-0: Novak Djokovic vs Gael Monfils

18-0: Rafael Nadal vs Richard Gasquet

17-0: Roger Federer vs David Ferrer

17-0: Roger Federer vs Mikhail Youzhny

17-0: Ivan Lendl vs Tim Mayotte

17-0: Bjorn Borg vs Vitas Gerulaitis pic.twitter.com/xD0jnlkmNj

— Luigi Gatto (@gigicat7_) August 18, 2023

Treće mesto te liste deli nekoliko igrača sa po 17 pobeda, a ime Rodžera Federera se pominje dvaput. Švajcarac je takav niz ostvario protiv Davida Ferera i Mihajla Južnog.

Tu su još i Ivan Lendl sa identičnim brojem pobeda protiv Tima Majota, odnosno Bjorn Bjorg u duelima sa Vitasem Gerulatisom.

Zanimljivo je kako Monfis jeste jednom slavio protiv Đokovića, ali na Fjučrs turniru u Italiji koji ne ulazi u ovu računicu.

Đoković nastavlja svoj put ka tituli u Sinsinatiju, a naredni meč igra u noći između petka i subote, ne pre 02.30, protiv Tejlora Frica.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.