Mutko: Upozorili smo ruske sportaše na nedozvoljena sredstva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mutko: Upozorili smo ruske sportaše na nedozvoljena sredstva

Komentirajući doping skandal teniserke Marije Šarapove ruski ministar sporta Vitalij Mutko je rekao da postoji mogućnost da su i drugi ruski sportisti uzimali meldonium koji je na listu zabranjenih suplimenata uvršten od prvog januara ove godine.

Mutko je rekao da je nakon upozorenja iz Svjetske agencije za borbu protiv dopinga (WADA) prije svega upozorio ruske sportiste na taj suplement. On je takođe rekao kako su poduzete ozbiljne mjere radi  zaustavljanja doping skandala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << koji u posljednje vrijeme često potresaju rusku sportsku scenu.

"Biće potrebno tri do četiri godine za potpuno uklanjanje dopinga iz ruskog sporta", kazao je Mutko.

Šarapova je na doping testovima urađenim 26. januara bila pozitivna na suplement meldonium. Priznala  je da ovu vrstu suplementa koristi već deset godina.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.