Milutin Milanković na 2.000 dinara? (FOTO)

Izvor: S media, 23.Dec.2011, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milutin Milanković na 2.000 dinara? (FOTO)

Promocija će biti održana u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca u Topčideru, a iz NBS juče niko nije hteo da potvrdi kako će nova novčanica izgledati.

Šoškić: Nemojte meni da se žalite

Ekonomista Zoran Popov za Press kaže da se "najveća" srpska novčanica od 5.000 dinara, na kojoj je portret Slobodana Jovanovića, pokazala prilično nepraktičnom, pa je zbog toga u opticaj ubačena ova od 2.000.

I Đoković dospeo na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novčanicu

Interesantno je da je u julu britanski San objavio da će se na novoj novčanici od 2.000 dinara naći lik najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića. Englezi su tada naseli na informaciju "tviteraša", koji je čak napravio i fotomontažu novčanice sa Novakovim likom.

Bili Ngok: Novak je podigao ugled Srbije

Ko je bio Milutin Milanković



Inače, Milutin Milankovićje bio srpski inženjer, geofizičar, klimatolog i astronom, kao i prvi srpski doktor tehničkih nauka. Milutin Milanković je i najcitiraniji srpski naučnik svih vremena u svetu.


(B92, Press)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.