Izvor: RTS, 19.Apr.2021, 13:37

Milojević sjajan u prvom kolu Srbija opena

Srpski teniser Nikola Milojević sjajno je otvorio ovogodišnji Srbija open i plasirao se u drugo kolo. Milojević je na startu turnira savladao favorizovanog Federika Korije iz Argentine, rezultatom 6:4, 6:0.
Dejvis kup reprezentativac naše zemlje je tako ostvario veliki uspeh i obezbedio duel sa pobednikom meča Filip Krajinović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << – Stefano Travalja, pa bismo mogli da gledamo i jedan srpski derbi na terenima Sportskog centra Novak na Dorćolu.
Srpski teniser novi turnir u Beogradu otvorio je svojim servisom i odmah upao u probleme. Imao je favorizovani Argentinac 15:40, a posle te dve vezane, još jednu brejk loptu koju nije iskoristio.
Milojević se izvukao na početku, upisao prvi gem i onda je sve išlo mnogo lakše – već u sledećem je napravio brejk izgubivši jedan poen, da bi onda lako otišao na 3:0.
Nikola je prvu manju krizu imao sredinom prvog dela igre, kada mu je servis stao i broj grešaka počeo da raste, što je 90. igrač na ATP rang-listi iskoristio i vratio brejk u sedmom gemu (4:3). Međutim, naredni gem je bio jedan od najdužih i najtežih, a iako je Srbin propustio pet prilika, uspeo je nešto kasnije da dođe do vođstva.
Odbio je nalet rivala koji je ušao u seriju grešaka iz igre, pa je Milojević nekako izdržao i novim brejkom došao do prvog seta – 6:4.
Drugi deo igre momak iz Beograda otvorio je sigurnim servis gemom, da bi već u sledećem slomio otpor rivala.
Korija je dobro počeo i došao do 40:0, misleći da će lako izjednačiti, ali je onda usledila velika serija Milojevića od devet poena. Sa prvih pet je napravio treći brejk u meču, nakon čega je vrlo brzo potvrdio stečenu prednost.
Kada je Milojević ponovo oduzeo servis Argentincu i otišao na 5:0, bilo je jasno da ćemo ga gledati u drugom kolu, a on je završio posao za nešto više od 80 minuta.
Pored njega, na terenima na Dorćolu naći će se još Viktor Troicki, koji će imati težak posao protiv Marka Čekinata, potom Danilo Petrović i Džon Milman, dok će program na Centralnom terenu zatvoriti spomenuti Krajinović i Travalja.
Turnir u Beogradu, prvi posle devet godina, počeo je u ponedeljak i traje do 25. aprila. Igra se za nagradni fond od 711.800 evra, dok će pobedniku pripasti 100.225 evropskih novčanica i 250 ATP poena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milojević "počistio" Koriju na startu ATP turnira u Beogradu

Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021

Srbin završio posao za samo 80 minuta..Nikola Milojević je prvi teniser koji se plasirao u drugo kolo ATP turnira u Beogradu iz serije 250. Srbin je za samo 80 minuta "počistio" sa beogradske šljake Federika Koriju, upisao prvi trijumf na ATP turu u 2021. godini i narednoj rundi će igrati sa boljim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.