Mekinro sparingovao sa Đokovićem

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Jun.2011, 04:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekinro sparingovao sa Đokovićem

Novak Đoković se vratio na Rolan Garos. Posle predaje Fonjinija, vežbao je na stadionu „Žan Buan“, približava se rasplet Rolan Garosa, vreme je za povratak na pravo mesto.
Noleta je na ulazu na teren 18 sačekao Bred Gilbert, peti teniser sveta u osamdesetim, potom trener Andrea Agasija, Endija Rodika i Endija Mareja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << . Danas je komentator TV ESPN.

Udarili su pesnicom o pesnicu i verovatno se dogovorili da Amerikanac kasnije dovede ekipu, jer se na kraju treninga ponovo pojavio i intervjuisao Noleta.
Teren 18 je na samom kraju kompleksa Rolan Garos, zato je izabran kako bi Noletov dolazak ostao tajna, ali to nije dugo potrajalo. Čim su ljudi saznali da je najbolji teniser u 2011. stigao, stvorila se neviđena gužva.
Pogotovo je to došlo do izražaja kada je Nole odlazio, desetak telohranitelja je moralo da mu krči put do izlaza.
Đoković je potom razmenio i nekoliko rečenica sa Meri Pirs, Francuskinjom koja je Garos osvojila 2000. U to je stigao i francuski sparing partner sa kojim je radio dan ranije na stadionu „Žan Buan“.
Rutina je bila ista, istezanje, trčkaranje sa kondicionim trenerom Fil-Gričom uz igranje duplih pasova sa loptom rukometnih dimenzija. Sada je tu bio i Igor Četojević, Noletov nutricionista sa čijim su ulaskom u stručni štab rezultati počeli da budu sve bolji.
Par minuta je Đoković igrao tenis malom bubamarom, u dublu sa Fil-Gričom, dok su sa druge strane bili Četojević i Vajda, a onda – iznenađenje.
Tačno pola sata od početka treninga na terenu se pojavio – Džon Mekinro.

Baš sedmostruki gren slem šampion, verovatno najharizmatičniji teniser u istoriji, došao je da poželi sreću Srbinu u naporu da mu – sruši rekord. Jer, Noletu plasman u finale donosi izjednačenje sa Big Mekom u broju pobeda od početka sezone (42), a titulom ga ruši.
Dva velikana su se prvo zagrejali i šalili na svoj račun, a onda su sparingovali.
– Plašio sam se da ćeš to da uradiš – doviknuo je Mekinro kada je Nole odigrao jedan sjajan pasing. Amerikanac je jedva dodirnuo loptu..
– Gde ćeš, jel na mrežu – upitao ga je Đoković kada je trostruki šampion Vimbldona istrčao napred.
– A gde ću drugo, tu su mi šanse najveće.
Slovak Vajda, nešto mlađi od Mekinroa, bio je tu i kao podsećanje na stara vremena.
– Nikada nisam igrao sa Marjanom, nadao sam se da ćemo igrati u dublu – istakao je Amerikanac, a Slovak se samo nasmejao.- I ja!
U jednom trenutku su se dvojica velikih šampiona našli na mrežu, „mačevajući“ se volejima. Pobedio je Big Mek.
– Prevelika očekivanja – nasmejao se Nole na svoj račun.- Kako u ovome da ga pobedim!?
Mekinro je igrao u svom stilu, često se tobože ljutio na sebe zbog slabih poteza.
U trenutku kada su završavali trening ponovo se pojavio Bred Gilbert. Pričao je sa Đokovićem dok je Mekinro sparingovao sa Vajdom.
Šta, osvojio je 78 titula u dublu! – uzviknuo je Nole kada mu je to Gilbert rekao.- A ja sam dobio osam mečeva u životu.
Tako se 70-minutni trening u kome je Mekinro na neki način pripremao Đokovića za broj 1, jer poštovanje koje mu je ukazao, još više će podignuti Noletovo samopouzdanje.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mekinro spremao Novaka za broj 1

Izvor: Politika, 02.Jun.2011

Legendarni amerikanac sparingovao pola sata sa napim teniserom na terenu broj 18. – Federer je najbolji igrač svih vremena, ali imam igru s kojom mogu da pobedim..Novak Đoković se vratio na Rolan Garos. Prekjuče je, posle predaje Fonjinija, vežbao na stadionu „Žan Buan“, približava se rasplet...

Nastavak na Politika...

Šou legendi

Izvor: RTS, 02.Jun.2011

Novak Đoković je na Rolan Garosu ponovo privukao pažnju medija. Doduše, sada mu je pomogao i legendarni Džon Mekinro, koji je sparingovao sa srpskim teniserom na jednom od terena. Ovaj susret privukao je veliku pažnju gledalaca. Sa druge strane, Toni Nadal, stric i trener Rafe, priznao je da su...

Nastavak na RTS...

Đoković juri finale i prvo mesto na ATP listi

Izvor: Danas, 02.Jun.2011

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi danas da ostvari dečački san. Ukoliko savlada Švajcarca Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa ne samo da će se u nedelju boriti za prvi trofej na pariskoj šljaci, već će na narednoj ATP listi prvi put u karijeri biti na najvišoj poziciji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.