Medvedev: Iznenađen sam komentarom Alkarasa – pitam se zašto je to rekao

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 18:49

Medvedev: Iznenađen sam komentarom Alkarasa – pitam se zašto je to rekao

Ruski teniser Danil Medvedev smatra da su Grend slemovi u tenisu važniji od zlata na Olimpijskim igrama.

Medvedev je upitan o ovoj temi nakon što je Karlos Alkaras kazao da bi mu bilo draže da trijumfuje u Parizu nego na nekom od četiri najveća turnira.

Rus se pre osvrtanja na ovu izjavu Španca dotakao upravo momka iz Mursije, koji je sa 20 godina već toliko toga postigao u belom sportu.

"Ludo je startovao, u njegovim godinama. Najmlađi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetski broj jedan u istoriji, to govori sve. Sada kad gubi više mečeva nego ranije, vidite da ljudi govore da je izgubio samopouzdanje. I dalje ima samo 20 godina, veoma je mlad, normalno je da ima uspone i padove. Neverovatan je talenat. Znali smo odmah kad je došao na Tur. Sećam se kad je bio blizu Top 100, sparingovao je sa Rubljovim. Andrej je jedan od najtežih igrača u tenisu, Karlos je imao 17 godina. Gledao sam i mislio sam: 'Vau, udara jače od Andreja. Ovaj momak ima dobar potencijal'", rekao je Medvedev za "Eurosport" i dodao:

"Biće zanimljivo videti kako se nosi sa svim tim stvarima koje dolaze sa igranjem tenisa, mnogo sponzora, interesovanja, takvih stvari. Neki momci se lakše nose sa tim, neki imaju pritisak, drugačije se ponašaju. Mislim da je još mlad za donošenje nekakvih zaključaka, videćemo kako će proći kasnije".

Medvedev u prvi plan stavlja Grend slemove, pa tek onda ostale turnire.

"Iznenađen sam Alkarasovim komentarom. Pitam se zašto je to rekao, da li je to zato što je gledao Olimpijske igre kao klinac ili je neki drugi razlog, zapravo je zanimljivo. Kad sam igrao na OI u Tokiju, zaista sam želeo da to bude dobro i posle poraza (od Buste u četvrtfinalu) bio sam veoma, veoma razočaran i nedelju dana sam se zaista osećao loše, što mi se ne dešava stalno posle poraza. To je veliki događaj, svaki igrač sanja da pobedi, ali mislim da su Grend slemovi, ipak, važniji u tenisu", istakao je treći igrač sveta.

Medvedev je dodao da su Grend slemovi, Olimpijske igre, ATP finala važni i da bi se stiglo do titule, potrebno je biti na najboljem nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Alkarazov apsolutni prioritet

Izvor: Piplmetar.rs, 17.Feb.2024, 16:30

Španski teniser Karlos Alkaras rekao je danas da bi, kada bi mogao da bira, više voleo da ove godine zlato na Olimpijskim igrama u Parizu nego titulu na Rolan Garosu.. „Ako bih morao da biram, ove godine bih više voleo da osvojim olimpijsko zlato nego Rolan Garos“, rekao je Alkaras pred početak...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.