Međunarodni turnir za mlade tenisere u Pančevu

Izvor: RTS, 12.Apr.2017, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni turnir za mlade tenisere u Pančevu

U organizaciji tensikog kluba "Dinamo" na terenima sportskog centra "Mladost" u Pančevu počeo je 28. memorijalni turnir za tenisere i teniserke do 16 godina.
U Pančevo je doputovalo 128 tenisera i teniserki iz 30 država, koji su se posebno pripremali za nastup na "Pecinom memorijalu", jer osvojeni bodovi na ovom turniru mnogo im znače za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plasman na rang listi.

Prvi nosioci su Ana Gros iz Austrije i Kristijan Juhas iz Srbije koji će pokušati u jakoj konkurenciji da potvrde ulogu favorita.
"Konkurencija jeste jaka, ali dobro sam se spremio za ovaj turnir koji je dobro organizovan i očekujem plasman u finale", kaže Viktor Jović.
Kristijan Juhas će mu biti najteži protivnik.
"I prošle godine sam bio prvi nosilac, ali nisam izdržao veliki pritisak i nisam stigao do same završnice turnira. Sada se nadam da ću opravdati očekivanja", kaže Juhas.
Iz Srbije na ovom turniru učestvuje 40 tenisera, a do sad su ovde igrali svi naši najbolji igrači. Pre 20 godine učestvovao je i sadašnji trener u Teniskom savezu Nikola Vidović.
"Ovaj turnir iz godine u godinu je sve kvalitetniji i mnogo znači našim mladim igračima do 16 godina, jer im podiže formu pred napornu sezonu", kaže Nikola Vidović, trener u Tensikom savezu.
Renco Furlan, šef stručnog štaba Teniskog saveza Srbije napominje da su ovakvi turniri važni teniserima ne samo zbog ostvarivanja dobrih rezultatata.
"Dobro je što naši igrači igrajući sa izuzetno dobrim teniserima u svojoj zemlji stiču i neophodno iskustvo koje će im kasnije sigurno dobro doći", kaže Renco Furlan.
U teniskom klubu "Dinamo" svake godine se trude da igračima omoguće maksimalno dobre uslove za igru na terenu i ugodan boravak u gradu.
"Za sad je sve kako treba. Svima koji su ušli u glavni turnir obezbedili smo ishranu u restoranu na sporstkom centru i smeštaj u obližnjim hotelima i tako će biti sve dok pobeđuju", kaže Mladen Vuković, direktor turnira.
Turnir se završava u nedelju 16. aprila i ljubitelji tenisa u Pančevu do tad će moći da uživaju u igri možda i budućih šampiona.
rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.