Međedović preko Krajinovića do poslednjeg kola kvalifikacija za Rolan Garos, uspešna i Olga Danilović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 12:37

Međedović preko Krajinovića do poslednjeg kola kvalifikacija za Rolan Garos, uspešna i Olga Danilović

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u poslednje, treće kolo kvalifikacija za Rolan Garos, pošto je danas u drugom kolu kvalifikacija pobedio sunarodnika Filipa Krajinovića 7:5, 7:6 (7:2).

Meč je trajao dva sata. Međedović je 134. na ATP listi, dok je Krajinović 761. teniser sveta.

U prvom setu igralo se gem za gem do rezultata 3:3. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Međedović je potom napravio brejk, ali je Krajinović uzvratio ribrejkom. Krajinović je u desetom gemu pri vođstvu od 5:4 imao set loptu na servis protivnika. Međedović je uspeo da izjednači na 5:5, a onda je osvojio još dva gema i prvi set je dobio rezultatom 7:5.

Velika borba viđena je i u drugom setu. Krajinović je poveo 4:2, ali je Međedović izjednačio na 4:4. Krajinović nije iskoristio po dve set lopte u desetom i 12. gemu, a pobednik ovog dela meča odlučen je u taj-brejku. Međedović je slavio u taj-brejku sa 7:2 i zasluženo je stigao do pobede.

Međedović će u poslednjem kolu kvalifikacija za Rolan Garos igrati protiv Francuza Žofrija Blankana, koji je pobedio Hrvata Duju Ajdukovića 7:5, 6:4.

Rolan Garos se igra od 26. maja do devetog juna.

Olga Danilović u finalu kvalifikacija za Rolan Garos

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u finale kvalifikacija za Rolan Garos pošto je danas u polufinalu savladala Austrlijanku Kimberli Birel rezultatom 2:0 (6:3, 6:3) za sat i 50 minuta.

Srpkinja, 125. na ATP listi, opravdala je ulogu favoritkinje protiv 29 pozicija slabije rangirane Australijanke.

Danilović je prvi set osvojila tako što je kod vođstva 4:3 napravila brejk, a odmah zatim ga i potvrdila i povela 1:0.

U drugom setu Danilović je napravila brejk kod rezultata 3:3, a kod vođstva 5:3, na servis Birel, iskoristila je treću meč loptu i stigla do pobede.

Danilović će u finalu kvalifikacija igrati protiv još jedne Australijanke, Astre Šarme koja je savladala Timeu Baboš iz Mađarske rezultatom 2:0 (6:4, 6:4).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međedović nadigrao Krajinovića, Rolan Garos blizu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2024

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se u finale kvalifikacija za Rolan Garos, pošto je u drugom kolu u Parizu u dva seta (7:5, 7:6(2)) pobijedio zemljaka Filipa Krajinovića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Senzacija na Rolan Garosu: Finac eliminisao grend slem šampiona!

Izvor: Sportal.rs, 22.Maj.2024

Finski teniser Oto Virtanen plasirao se u poslednje kolo kvalifikacija za Rolan Garos, pošto je napravio veliko iznenađenje pobedom nad osvajačem US Opena iz 2020. godine i dvostrukim finalistom pariskog grend slema Dominikom Timom.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.