Međedović: Srećan sam što idem Novakovim tragom

Izvor: B92, 03.Dec.2023, 11:45

Međedović: Srećan sam što idem Novakovim tragom

Srpski teniser Hamad Međedović objasnio je da se oseća emotivno nakon što je slavio na Zavšrnom turniru u Džedi za igrače do 21 godine.

Trenutno 110. teniser sveta je svoju prvu profesionalnu sezonu završio na najbolji mogući način pobedom nad Arturom FIsom u finalu u NextGen turnira.

Pobeda nad 36. teniserom sveta je usledila posle pet setova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i više od dva sata igre – 3:4 (6), 4:1, 4:2, 3:6 (9), 4:1.

"Neverovatan osećaj, jako sam emotivan, pogotovo što sam na poslednjih nekoliko turnira gubio tako što sam propuštao meč lopte. Posle četvrtog seta sam se plašio da se to ne ponovi, ali uspeo sam da se probudim ponovo u petom setu i da dobijem", rekao je Međedović.

Novak je slavio u Torinu, a on u Džedi...

"Lepa je to stvar, nas dvojica iz Srbije. On je osvojio veliki masters, onaj pravi, a ja ovaj za mlade. Velika je to stvar, naravno, srećan sam što idem Novakovim tragom na neki način“, dodao je Hamad.

Najavio je i velike planove za narednu godinu.

"Ovo će mi sigurno dati mnogo samopouzdanja za 2024. godinu. Fis je neverovatan igrač, na ATP listi je mnogo bolji od mene, već je u top 40 s razlogom, vrlo je dobar. Samo sam veoma srećan“, zaključio je Međedović.

Međedović na konto ovog podviga zaradio nešto više od 500.000 dolara, suma koja je veća od ukupne pređašnje u njegovoj karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.