Mediji: Đoković opet onaj stari i želi rekorde

Izvor: RTS, 16.Jul.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Đoković opet onaj stari i želi rekorde

Svetski mediji sa oduševljenjem opisuju uspeh tenisera Novaka Đokovića zbog osvajanja titule na Vimbldonu, konstatujući da se na veliku scenu vratio srpski as i da je spreman da ponovo bude na samom vrhu i ruši brojne rekorde.
Španska Marka donosi naslov "Đoković novi kralj Vimbldona" i označava njegov četvrti trofej na gren slemu u Londonu kao najdraži do sada.

"Osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je četvrti put Vimbldon, ali je jedinstven jer dolazi iz teškog perioda i posle mnogo osporavanja. Sada ima dovoljno vremena da razbije mnoge rekorde. Njegovih 13 gren slem titula deluje malo u odnosu na Federerovih 20 i Nadalovih 17, ali boriće se učenik Marijana Vajde", piše u tekstu uglednog lista.
As navodi da se "Đoković vratio iz pustinje", a katalonski Mundo Deportivo da je Novak već dokazao da je vrhunski teniser, a sada i kakav karakter ima.
"Teniser koji je svojevremeno bio nezaustavljiv sad je pokazao da može da nadmaši krizu", precizan je list iz zemlje u kojoj je najveći Đokovićev rival Rafael Nadal.
Britanski Bi-Bi-Si podseća da je Đoković posle dve godine osvojio gren slem trofej, a da je loš niz krenuo upravo na Vimbldonu kada je ispao od Sema Kverija u trećem kolu.
"Novak je dominirao nad Andersonom i vratio se u svetsku elitu", piše Bi-Bi-Si, a sa hvalospevima nastavlja i Gardijan.
"Đoković je ponovo pronašao zver u sebi, vraća se među 10 najboljih i želi još uspeha".
Agencija AP ističe podatak da je Đoković postao šampion Vimbldona sa najslabije pozicije još od 2001. godine i Hrvata Gorana Ivaniševića, a I-Es-Pi-En da je na terenu pokazao da je daleko iznad protivnika u finalu Kevina Andersona.
Italijanski list Gazeta delo Sport donosi naslov "Poker Đokovića", a nemački Bild da je Novak bio superioran i mentalno jak jer je spasio pet set lopti protiv Andersona.
Od medija iz regiona, Jutarnji list uspeh opisuje kao veliki povratak Srbina i podseća da je sada četvrti po broju gren slem titula u istoriji (ispred Pit Sampras, Nadal i Federer).
"Fenomenalni Đoković "pomeo" Andersona, najveću senzaciju Vimbldona", pišu Hrvati, a u "centar" pogađa i bosanskohercegovački "Klix".
"Maestralni Nole je opet stari, razbio je Andersona", javlja "Klix".
Crnogorske Vijesti sa tri uzvičnika prenose da je Đoković osvojio Vimbldon četvrti put u karijeri.
"Prošle su dve godine pakla. Đoković se vratio na mesto na kojem pripada", zaključuju Vijesti.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

REGION I SVET HVALE ĐOKOVIĆA: Prošle su dve godine pakla, Novak ponovo pronašao zver

Izvor: Večernje novosti, 16.Jul.2018

Svetski mediji sa oduševljenjem opisuju uspeh tenisera Novaka Đokovića zbog osvajanja titule na Vimbldonu, konstatujući da se na veliku scenu vratio srpski as i da je spreman da ponovo bude na samom vrhu i ruši brojne rekorde Svetski mediji sa oduševljenjem opisuju uspeh tenisera...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.