Mari propušta Rodžers kup, prvo mesto na ceni

Izvor: N1 televizija, 04.Avg.2017, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari propušta Rodžers kup, prvo mesto na ceni

Najbolji teniser sveta Endi Mari otkazao je učešće na Mastersu u Kanadi, pošto se još nije oporavio od povrede kuka. Na prvom mestu ATP liste mogao bi da ga zameni Rafael Nadal.

"Nažalost, morao sam da odustanem od Montreala, iako je to turnir za koji me vežu lepe uspomene. Radim naporno kako bih se što pre vratio na teren", navodi se u saopštenju Britanaca.

Povreda kuka muči Marija već >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << neko vreme, a koliki mu problem predstavlja moglo je najviše da se vidi u četvrtfinalu Vimbldona, u kome je poražen od Amerikanca Sema Kverija.

Vodećeg tenisera na ATP listi na Rodžers kupu nije bilo ni prošle godine, tako da propuštanjem ovog turnira Britanac neće izgubiti nikakve bodove.

Ipak, Španac Rafael Nadal bi mogao da ga zameni na prvoj poziciji, ukoliko stigne do polufinala. Ni 'kralj šljake' prethodne sezone nije igrao u Kanadi, pa bi mu borba za finale donela više od potrebnih 285 poena, koliko ga razdvaja od Marija.

Poslednji put na čelu ATP liste Španac je bio juna 2014. godine.

Očekuje se da najveći rival Nadalu u borbi za titulu u Montrealu bude Rodžer Federer, koji se na turnir vraća posle 2011. godine.

Učešće je prethodno otkazao i Stan Vavrinka, dok je Novak Đoković najavio polugodišnju pauzu.

Rodžers kup počinje 7. avgusta, a neizvesno je hoće li Mari učestvovati na Mastersu u Sinsinatiju, koji startuje sedam dana kasnije.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.