Makarova razbila Viku za 1/2finale

Izvor: B92, 03.Sep.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makarova razbila Viku za 1/2finale

Ruska teniserka Jekatarina Makarova ostvarila je najveći uspeh u karijeri, pošto se prvi put plasirala u polufinale US opena.

Makarova je u polufinalu dobila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:4, 6:2, posle nešto manje od sat i po vremena igre.

Ruskinja će se u borbi za finale sastati sa boljom iz meča Amerikanke Serene Vilijams i Flavije Penete iz Italije.

Makarova, koja će od ponedeljka u najgorem slučaju biti 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teniserka sveta, potpuno je zasluženo došla do polufinala, pritom ne izgubivši nijedan set.

Ona je nešto slabije počela duel sa Azarenkom, pa je u petom gemu dozvolila protivnici da joj oduzme servis. Ipak, načinila je ribrejk i potom pri vođstvu od 5:4 još jednom napala servis Beloruskinje za prvi set.

U drugom delu igre nekada prva teniserka sveta samo je s vremena na vreme nagoveštavala povratak, ali je to bilo sve. Držala se do 2:2, da bi Ruskinja osvojila sve gemove do kraja meča (uz dva brejka) i otišla dalje.

Obe teniserke bile su ujednačene što se agresivnosti tiče, ali je Makarova bolje odigrala važne poene. Na kraju je susret završila sa 23 direktna poena i 21 greškom, dok je kod Beloruskinje taj odnos malo slabiji (22:27).

Azarenka je prošle godine u spektakularnom finalu izgubila od Serene Vilijams, pa je tako očekuje veliki pad na WTA listi. Ona će od ponedeljka ispasti iz prvih 20 i biti na 24. poziciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.