MK: Ferer izbacio Nadala!

Izvor: B92, 18.Apr.2014, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK: Ferer izbacio Nadala!

Španac David Ferer eliminisao je najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu.

Ferer je u tom duelu slavio sa 7:6 (7:1), 6:4, i igraće u polufinalu sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 7:6, 6:2.

Fereru je to bila druga pobeda nad Nadalom u 19 okršaja na šljaci, a jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prethodni put ga je na toj podlozi pobedio 2004. godine u četvrtfinalu Štutgartu, kada je sada prvi teniser sveta bio na 57. mestu ATP liste.

Posle Nadala i Ferera na Centralni teren u Kneževini izlaze Švajcarac Rodžer Federer i Žo-Vilfred Conga iz Francuske, a potom je na program duel Novaka Đokovića i Giljerma Garsija-Lopesa.

Ferer je od početka meča kontrolisao rezultat, odmah je poveo sa 2:0, ali se tada Nadal probudio. Do šestog gema viđena su po dva brejka na obe strane, a potom su obojica počeli sa boljim servisima i set je ušao u taj-brejk. Stariji od dvojice Španaca tada je odigrao bolje i koncentrisanije, lako je došao do 6:1 i iskoristio je prvu set loptu kada je Nadal poslao lopticu u mrežu.

U drugom setu, posle sigurnih servis gemova za 1:1, Ferer je došao do brejka, a potom je održavao svoju prednost do 5:2, kada je ponovo oduzeo servis Nadalu. Prvi reket sveta je baš kada je Ferer servirao za meč uspeo da mu pripreti, dođe do brejka, a potom i smanji na 5:4. Međutim, već u sledećem gemu, uprkos malim problemima, Ferer je završio meč za plasman u polufinale.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MK: Ferer izbacio Nadala!

Izvor: B92, 18.Apr.2014

Španski teniseri Rafael Nadal i David Ferer u ovim trenucima igraju meč četvrtfinala Mastersa u Monte Karlu. Ferer je dobio prvi set sa 7:6...Pobednik tog duela igraće u polufinalu sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 7:6, 6:2...Posle Nadala i Ferera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.