Lajović spreman za Čilića

Izvor: Danas, 25.Mar.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović spreman za Čilića

Beograd - Četvoro srpskih tenisera danas igra u Majamiju, a najteži zadatak imaće Dušan Lajović, koji se sreće sa trenutno 11. igračem sveta Marinom Čilićem. U ostali susretima prvi reket sveta igra protiv Britanca Edmunda, Troicki odmerava snage sa Servantesom, a Jelena Janković se sastaje sa Poljakinjom Magdom Linet, trenutno 110. igračicom sveta. Poslednji dan radne nedelje obeležiće susret dvojice igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << koji uzimaju reket nakon odsustva zbog povreda Rodžera Federera i Huana Martina del Potra.

Pre susreta sa najboljim teniserom sveta u drugom kolu Kajl Edmund kaže da ne razmišlja o tome da uzme tri gema po setu jer tako unapred prihvata poraz.

- Biću u stanju da dam sve od sebe jer nema pritiska, ali jedna stvar je to reći, a drugo da stvarno bude tako. On nema mnogo slabosti, a ja ću pokušati pre meča da popričam sa Endijem (Marijem) jer je on igrao često protiv Novaka, rekao je trenutno 87. igrač sveta, koji je prethodno bio bolji od Čeha Jiržija Veselog. Dvdesetjednogodišnji Britanac je dobro počeo sezonu stigavši do četvrtfinala u Dohi gde ga je zaustavio Berdih, ali nakon toga nije ostvario značajnije pobede.

Na drugoj strani, o svom budućem protivniku prvi reket sveta je rekao

- On je veoma miran. Izgleda veoma zrelo za svoje godine. Britaniji, pored Endija Mareja, potreban je igrač koji ima potencijal da bude na vrhu.

Susret Del Potra i Rodžera Federera biće jedan od najzanimljivijih mečeva danas. Turnir u Majamiju tek je treći događaj na kome se Argentinac pojavljuje nakon 11-mesečnog odsustvovanja zbog operacije, dok je Švajcarac takođe napravio pauzu iz istog razloga.

- Igraću svoj najbolji tenis protiv Rodžera. Obojica izlazimo nakon povreda ali mislim da će to biti veoma dobar meč, rekao je Del Potro, koji je prethodno savladao svog sunarodnika Gvida Pelju (6:0, 7:6).

Nakon operacije u junu prošle godine, bivši 4. igrač sveta pao je na 366. mesto na ATP listi. Od početka 2016. Argentinac je prošlog meseca došao do polufinala na turniru u Floridi, gde je izgubio od Sema Kverija, a u Indijan Velsu ga je zaustavio Berdih u drugom kolu. Na drugoj strani Federer je na početku sezone izgubio u finalu Brizbejna od Raonića, a potom i u polufinalu od Đokovića.

Još jedan duel koji privlači pažnju jeste meč između Amerikanca Stiva Džonsona i Aleksandra Zvereva, koji je na Indijan Velsu bio jedno od najvećih iznenađenja nako što je pobedio Dmitrova i Simona, a potom imao i meč loptu protiv Nadala.

Ivanovićeva igrala sinoć

Ana Ivanović igrala je sinoć sa Brazilkom Pereirom, koja je srpsku teniserku do sada pobedila dva puta. Brazilka je veoma loše počela sezonu izgubivši sve mečeve od početka 2016, dok je Ivanovićeva stigla do polufinala i četvrtfinala u Sankt Peterburgu odnosno Dubaiju, ali je rano ispala u Indijan Veslu kada je od nje bila bolja Poljakinja Karolina Pliskova.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.