Lajović pobedio Kravčuka

Izvor: RadioCity.rs, 06.Feb.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović pobedio Kravčuka

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je u Nišu u tri seta ruskog reprezentativca Konstantina Kravčuka sa 2:1 u setovima(6:4, 4:6, 6:3), trećeg dana takmičenja u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Naši reprezentativci su juče već završili posao, pošto je dubl Zimonjić-Troicki savladao rusku kombinaciju  Kravčuk/Kuznjecov i tako doneo nedostižnih 3:0 za Srbiju.

Lajović je dobro startovao pa je već na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << meča uzeo brejk, a potom ga i materijalizovao za vođstvo od 3:0 u gemovima. Oba tenisera su potom čuvala svoje servis gemove, sve do rezultata 5:3 kada Lajović ponovo oduzima servis protivniku i dolazi do vođstva od 1:0 u setovima. U drugom setu obojica tenisera bila su na startu izjednačena. Prvi do brejka ovog puta dolazi Kravčuk i stiže do vođstva od 2:1. Do kraja seta, oba tenisera su sačuvala svoje servis gemove, pa ruski teniser izjednačava na 1:1. U trećem, odlučujućem setu obojica su čuvala svoje servis gemove, da bi u osmom gemu videli brejk koji je napravio Lajović, i tako odlučio pobednika ovog meča.

Do petog meča nije došlo pošto je pobednik rešen još juče, a i kako bi bio smanjen rizik od povreda. Srpski selektor i igrač Nenad Zimonjić rekao je da Novak Đoković i dalje nije potpuno spreman za mečeve, s druge strane Viktor Trocki je odigrao skoro sedam sati tenisa u dva dana, što je i dovelo do ove odluke.
Današnji pobednik Dušan Lajović kaže da je u meč ušao sa puno optimizma, iako je konačan rezultat bio rešen. On dodaje da je bio posebno motivisan publikom koja je u velikom broju došla da ga podrži.

„Verovao sam u pobedu od starta meča, imao sam mali pad u drugom setu, nisam izgubio samopouzdanje posle izjednačenja što je rezultiralo pobedom“, kaže naš teniser.

Lajović dodaje da je publika tokom tri takmičarska dana pokazala fer plej navijanje, ističući da mu je drago što su naši navijači pozdravljali dobre poene njegovog protivnika.
Dušan kaže da se tokom meča sa Rusijom osećao kao kod kuće, ali i izražava zadovoljstvo što je protivnik maksimalno ispoštovan od strane navijača. Srpski selektor i igrač Nenad Zimonjić saglasan je sa Lajovićem da je niška publika bila vrlo korektna prema protivniku. Zimonjić tvrdi da će uvek kada „ITF“ to dozvoli reprezentacija Srbije biti domaćin u Nišu zbog sjajne atmosfere koja je viđena u „Čairu“ tokom ova tri dana.

Selektor ruske reprezentacije Šamil Tarpiščev čestitao je pobedu srpskom timu. Tarpiščev kaže da je naš tim potpuno zaluženo savladao selekciju Rusije.

„Dali smo sve od sebe, teniseri su igrali najbolje što su mogli. U nekim momentima nije bilo sreće a bilo je i problema sa povredama. Ovo je ipak mlad tim pred njima je nadam se velika budućnost“, kaže Tarpiščev.

Ruski selektor izuzetno je zadovoljan prijemom na koji je naišao u Nišu.

„Veliko hvala organizatorima, publici, i svim igračima. U Nišu smo se osećali kao kod kuće“, zaključuje ruski selektor.     

 Srbija će u četvrfinalu igrati sa pobednikom meča Hrvatska - Španija.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.