Lajović izgubio od Volandrija, potop nosioca!

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Apr.2011, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović izgubio od Volandrija, potop nosioca!

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Srbija Open pošto je izgubio od Italijana Filipa Volandrija - 6:1, 6:4.
Iako je poražen relativno lako, Lajović je časno završio takmičenje na turnuru posle jednog sata i 23 minuta igre.

Italijanski teniser je od starta nametnuo jak tempo, forsirajući igru sa osnovne linije koju je Lajović prihvatio, pa ga je defanzivna >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << igra na kraju i koštala izgubljenog meča.
Prvi set je Volandri dobio lako, došavši do prvog brejka u trećem gemu (2:1), na šta je Lajović uzvratio žestokim otporom, uz dve propuštene brejk šanse.
U drugom delu igre Lajović je u želji da skupo proda kožu žestoko napao servis Volandrija i došao do vođstva od 1:0. Međutim, Italijan je brzo sasekao taj pokušaj „leta” naseg tenisera i odmah uzvratio brejkom (1:1), a zatim došao do vođstva na svoj servis.

Lajović je u nastvaku igre malo poboljšao servis i osvojio naredni gem (2:2), a onda je u petom gemu posle skoro 15 minuta igre iskoristio šestu brejk šansu (3:2).
Po već viđenom scenariju, Volandri je ponovo izjednačio (3:3), a onda i u osmom gemu došao do brejka (5:3).
Srpski teniser je tada na svoj servis spasio meč loptu, ali je potom u desetom gemu ponovo svojim lošim servisom dopustio Italijanu da iskoristi drugu meč loptu.
Lajović je izjavio da su loš servis i defanzivna igra uzroci njegovog poraza:
- Igrao sam defanzivnije nego što je trebalo. Čak i u trencuima kada sam imao idealne šanse da napadnem, to nisam činio, što je na kraju presudilo da izgubim meč - ocenio je Lajović.


Ostali rezultati prvog kola:
Ilja Marčenko (Ukrajina) - (6) Ernests Gulbis (Letonija) 6:2, 6:4.
Somdev Devarman (Indija) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 1:6, 6:4, 6:2.
Adrijan Ungur (Rumunija) - Ruben Ramires Idalgo (Španija) 6:7 (2:7), 6:3, 6:4.
Felisijano Lopes (Španija) - (8) Huan Monako (Argentina) 6:4, 7:5.
Mihael Berer (Nemačka) - Aleksander Peja (Austrija) 4:6, 6:3, 6:4.
Fernando Gonsales (Čile) - Martin Klizan (Slovačka) 6:2, 6:4.
Rikardo Melo (Brazil) - (5) Džon Izner (SAD) 6:4, 7:6 (7:4).
Marsel Granoljers (Španija) - Franko Škugor (Hrvatska) 7:5, 6:1.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LAJOVIĆ ZAVRŠIO TAKMIČENJE NA SRBIJA OPENU

Izvor: Kurir, 27.Apr.2011

BEOGRAD - Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Beogradu nakon što je u dva seta izgubio od Filipa Volandrija...Italijan je posle nešto više od sat i po vremena igre slavio sa 6:1, 6:4, a u narednoj rundi sastaće se sa Ukrajincem Iljom Marčenkom koji je u dva seta savladao...

Nastavak na Kurir...

Lopez u drugom kolu okončao Gonzalezov povratak

Izvor: Blic, 27.Apr.2011

Slovenac Blaž Kavčić plasirao se u treće kolo Serbia Opena pobedivši Rikarda Melja sa 7:5, 6:3, a tamo će mu se pridružiti i Albert Montanjes koji je posle preokreta eliminisao Mihaela Berera 3:6, 6:2, 6:2. Derbi dana pripao je Felisijanu Lopezu koji je Fernanda Gonzaleza savladao sa 6:4, 7:6(4)...Meljo...

Nastavak na Blic...

Lopez eliminisao Gonzaleza, Zimonjić i Granoljers "osvetili" Bozoljca i Vemića

Izvor: Blic, 27.Apr.2011

Slovenac Blaž Kavčić plasirao se u treće kolo Serbia Opena pobedivši Rikarda Melja sa 7:5, 6:3, a tamo će mu se pridružiti i Albert Montanjes koji je posle preokreta eliminisao Mihaela Berera 3:6, 6:2, 6:2. Derbi dana pripao je Felisijanu Lopezu koji je Fernanda Gonzaleza savladao sa 6:4, 7:6(4)...Meljo...

Nastavak na Blic...

Novak Đoković u četvrtfinalu turnira u Beogradu

Izvor: Studio B, 27.Apr.2011

Teniser Srbije Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale turnira Serbia open, pošto je savladao Rumuna Adrijana Ungura sa 2:0 (6:2, 6:3). ..Đoković je opravdao ulogu favorita u meču i bez mnogo napora pobedio 26-godišnjeg rumunskog tenisera, koji je trenutno 175. na ATP listi...Meč je trajao...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.