Lajović doneo vođstvo Srbiji

Izvor: RTS, 12.Sep.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović doneo vođstvo Srbiji

Teniska reprezentacija Srbije počela je u Indiji borbu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Lajović prvi izašao na teren i savladao Bambrija sa 3:0. Naredni meč igraju Krajinović i Deverman. Direktan prenos je na našem Prvom programu.

13.49 - Srbija vodi sa 1:0! Dušan Lajović je osvojio i treći set (7:5), i tako je našoj selekciji doneo važan poen. 

12.52 - Uz mnogo manje muke Dušan Lajović dolazi i do drugog seta (6:2). 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
12.25 -  Dušan Lajović osvaja prvi set (6:3). Srbija vodi.

11.41 - Počeo je meč Lajović - Bambri. 

Meč baraža za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa između Srbije i Indije u počeće duelom Dušana Lajovića i Jukija Bambrija, odlučeno je žrebom u Bangaloru. Meč Srbije i Indije igra se od 12. do 14. septembra u Bangaloru, a pobednik će se izboriti za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Duel Bambrija i Lajovića počinje u petak od 11.30 po srednjoevropskom vremenu. Posle njih, na teren će izaći Filip Krajinović i Somdev Devarman. U subotu od 15 časova na programu je duel dublova, u kome će nastupiti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac protiv Rohana Bopane i Leandera Paesa.

Poslednjeg dana takmičenja, u nedelju od 12.30, igraju se uzvratni mečevi u singlu: Lajović–Devarman i Krajinović–Bambri.

"Zadovoljan sam što Lajović prvi izlazi na teren, naš prvi igrač protiv njihovog drugog. Nadam se da će dobro da 'otvori' meč. Bilo bi dobro da povedemo sa 1:0, to bi psihološki mnogo značilo timu", rekao je Obradović posle žreba.

Obradović je dodao da je ekipa za pet dana treniranja provela mnogo na terenu i da je forma igrača u usponu.

"To nam je bio cilj, igrači su u prva tri dana bili umorni, ali je kasnije forma počela da se podiže i to je ritam koji imamo u Dejvis kupu. Treba vredno trenirati, naročito mladi igrači, kao što su Lajović i Krajinović, kojima je ovo novo iskustvo i posebna vrsta pritiska jer sada moraju da dobiju svoje mečeve", rekao je on.

"Imaju imperativ i opterećenje, ali sigurno da sam ih dobro mentalno, fizički i teniski pripremio za ove mečeve, oni su spremni 100 odsto", dodao je selektor Srbije.

On je istakao da očekuje teške uslove za igru.

"Bez obzira na vremenske uslove i paklenu atmosferu navijača, ubeđen sam da smo mi tim koji je uspeo da prevaziđe mnoge teške situacije, pa ćemo prevazići i njihovo frenetično navijanje, da probamo da nađemo našu pravu energiju i dobijemo te mečeve", rekao je Obradović.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.