LEGENDARNI TENISER UVEREN: Istorijske knjige govore, Đoković je najveći svih vremena

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 18:20

LEGENDARNI TENISER UVEREN: Istorijske knjige govore, Đoković je najveći svih vremena

Srpski teniser u predstojećoj sezoni ima priliku da dodatno poboljša brojne rekorde.

Legendarni indijski teniser Leander Paes uveren je da nema nikakve dileme oko toga koj je najbolji teniser u istoriji te igre. Paes je osvajač osam gren slem titula u dublu i 10 u miksu i nedavno je u Mumbaiju u jednom razgovru između ostalih tema govorio i o tome ko je najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teniser svih vremena.

 - Počeo sam da igram još kada su na terenu bili Bjern Borg i Džon Mekinro i tada niko nije ni pomišljao da će Borgov rekord od pet uzastopnih Vimbldona biti oboren. Sve dok nije došao Federer i nije osvojio osam Vimbldona i 20 grend slem titula. Onda je Nadal prestigao Federera po slemovima sa 22 i sa 14 na Rolan Garosu - kaže Paes.

ŠPanac se takođe nije zadržao na vrhu, pošto je Novak Đoković pove godine uspeo da ga prestigne i postavi novi rekord koji će imati priliku da poboljša.

 - I onda je došao Đoković, momak iz Srbije koji je veliki sportista fenomenalnog uma - za mene, daleko najveći svih vremena. Zašto? Jer to govore istorijske knjige. Osvojio je 24 grend slem i nastavlja. Ne deluje da će uskoro stati. To je van pameti - zaključio je Paes.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.