Kvitova šampionka Vimbldona! VIDEO

Izvor: S media, 02.Jul.2011, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvitova šampionka Vimbldona! VIDEO

Češka teniserka, Petra Kvitova, pobednica je ovogodišnjeg Vimbldona, nakon što je u finalu savladala Mariju Šarapovu, rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Osma teniserka sveta nije važila za favorita na trećem gren slemu sezone, ali je sjajnom partijom u finalu razuverila sve koji su mislili da nema kvalitet za ovako veliki domet.

Svi videli gaćice Sabine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Lisicki FOTO

Vimbldon: Ziki i Ljodra ispustili finale

Urnebesno: Mačka htela da utrči na meč Venus Vilijams VIDEO

Kvitova je u London stigla kao osma teniserka sveta i deveti nosilac na turniru, ali je potpuno zaslužila trofej na nezvaničnom šampionatu sveta.

Prvi deo igre protekao je u dominaciji 21-godišnje Čehinje, koja je nekako brzo i lako stigla do 5:2, a potom rutinski privela set kraju.

Drugi deo igre bio je nešto neizvesniji, ali je sredinom seta ponovo Kvitova stigla do brejka prednosti pri rezultatu 3:2, da bi Ruskinja uzvratila u narednom gemu i izjednačila na 3:3.

Sedmi gem doneo je novi brejk i vođstvo nove šampionke 4:3, ali ovaj put uz potvrdu u narednom gemu (5:3). Kvitova je potvrdila da nema problem sa pritiskom, pošto je brzo stigla do 40:0 u narednom servis gemu i potom as udarcem okončala meč i došla do najvećeg uspeha u karijeri.

Statistika kaže da je pobednica imala manje as udaraca (1:3), manje dvostrukih servis grešaka (4:6), za nijansu više neiznuđenih grešaka (13:12), ali i gotovo dvostruko više vinera (19:10).

Svetske kladionice: Nadal favorit; srpske se slažu!

Mali osvrt: Kako je Nadal ispratio poraz Federera od Conge VIDEO

Nole: San se ostvario!

Kvitova je napravila čak pet brejkova iz devet prilika, dok je realizacija brejk lopti Šarapove bila 3/5.

Čehinja je pobedom osvojila 2.000 bodova, koji će joj u ponedeljak doneti najvervatnije pomak od samo jednog mesta, sa osmog na sedmo, pošto je branila prošlogodišnje polufinale i 720 bodova.

Pobedom u finalu, Kvitova je zaradila 1.100.000 funti, dok će poraženoj pripasti dvostruko manja suma.

Današnji duel bio je drugi međusobni okršaj dve teniserke, posle kojeg je rezultat 1:1.

(Foto: Gulliver/Getty images)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.