Kuznjecova igra u Sidneju

Izvor: B92, 19.Nov.2009, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuznjecova igra u Sidneju

Treća teniserka sveta, Ruskinja Svetlana Kuznjecova, potvrdila je da će narednu takmičarsku sezonu početi na WTA turniru u Sidneju.

Kuznjecova je peta teniserka iz prvih 10 na WTA listi koja će igrati na turniru u Sidneju, od 10. do 16. januara 2010. godine. Pored nje učešće su potvrdile Serena Vilijams, Jelena Dementjeva, Karolina Voznijacki i Viktorija Azarenka, kao i 13. igračica sveta Samanta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stosur.

"Svaki put uživam u Sidneju. To je prelep grad i sjajno mesto za početak nove sezone, radujem se što ću ponovo igrati tamo. U prošlosti sam postizala veoma dobre rezultate i nadam se da će tako biti i sada", rekla je Kuznjecova.

Ona je 2008. godine igrala u finalu tog turnira, ali je izgubila posle tri seta od tada prve igračice sveta, Belgijanke Žistin Enan.

Direktor turnira Kreg Votson rekao je da je Kuznjecova uvek dobrodošla u Sidneju.

"Svetlana je sjajna sportistkinja i svakako će pojačati naš turnir. Ona je pravi predstavnik sporta i uvek je izlazila u susret organizatorima turnira. Radujemo se što će ponovo igrati u Sidneju", rekao je Votson.

Kuznjecova je prošle sezone postigla zapažene rezultate, osvojila je Rolan Garos, kao i titule na turnirima U Štutgartu i Pekingu. Takođe, igrala je i u četvrtfinalu Australijan opena, trećem kolu Vimbldona i četvrtom kolu US Opena.

Do sada je osvojila 12 titula u karijeri, uključujući i Otvoreno prvenstvo SAD 2004. godine i tri trofeja u Fed kupu, 2004, 2007. i 2008. godine.

Turnir u Sidneju je poslednja provera pred početak prvog gren slema u sezoni - Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, koje počinje 18. januara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.