Krunićeva priredila senzaciju na Ju Es Openu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krunićeva priredila senzaciju na Ju Es Openu!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Amerike, pošto je danas ostvarila senzacionalnu pobedu protiv četvrte igračice sveta Čehinje Pere Kvitove u dva seta, rezultatom 6:4, 6:4.

Za ulazak u četvrtfinale, Krunić će igrati protiv bolje iz duela između Ruskinje Elene Vesnine i Beloruskinje Viktorije Azarenke.

Kao 143. teniserka sveta, Krunić je u meč protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trećeg nosioca ušla kao autsajder, ali je odigrala neverovatno hrabro i agresivno. Protiv jedne od fizički najjačih igračica na WTA turu, 167 centimetara visoka srpska teniserka uspevala je čak i da diktira tempo, a nekoliko puta je, posle fantastično odigranih poena, dobila ovacije više od 5.000 gledalaca.

Kvitova se od prvog do poslednjeg gema mučila, ali nije uspela da pronađe pravi način da se suprotstavi Aleksandri. Bilo je očigledno da je Čehinja u meč ušla uverena da će sve zavisiti od njene igre, a kada nije bilo tako, nije mogla da se prilagodi i pronađe rezervni plan.

Ono što je sigurno zadivilo ne samo ljubitelje tenisa, već i stručnjake, je neverovatna hladnokrvnost sa kojom je Krunić odigravala ključne poene, pa je u pojedinom trenucima izgledalo da Kvitova igra tek četvrti meč na gren slem turnirima, a ne srpska teniserka.

To je posebno došlo do izražaja početkom drugog seta, kada je Kvitova napravila brejk i povela sa 2:0. Krunić je uzvratila serijom od 4:0, što je očigledno šokiralo njenu protivnicu, koja do kraja meča nije mogla da se prepozna.

Dvadesetjednogodišnja Krunić do sada je u karijeri zaradila 409 poena za WTA istu, a tri pobede na njujorškom gren slemu donele su joj 280 poena, što joj obezbeđuje ulazak u 100 najboljih teniserki sveta.

Krunić: Htela sam samo da se ne obrukam

Krunićeva je rekla da je na teren protiv Kvitove izašla sa željom da se ne obruka, ali da je u prvom setu shvatila da je njena protivnica samo ljudsko biće.

"Kada sam izašla na teren, u glavi je bilo samo da se ne obrukam, i ti fazoni. Kada sam imala tri brejk lopte, shvatila sam da ona nije monstrum, da je čovek, da ima tremu, i da je ona ta koja treba da pobedi, ne ja. I da izgubim 6:0, 6:0 niko mi neće ništa reći", rekla je Krunićeva grupi srpskih izveštača u Njujorku.

"Veliki je pritisak bio na njoj...Sigurno nisam očekivala da ću da pobedim četvrti reket sveta. Očekivala sam da dam svoj maksimum pa za šta to bude dovoljno, a ispostavilo se da jeste dovoljno za pobedu. To mi je bio prvi cilj, da dam sve od sebe", rekla je ona.

Aleksandra Krunić je u Njujork došla kao 143. igračica sveta, a u glavni žreb je ušla preko kvalifikacija, tako da joj je ovo bio šest meč na Ju-Es Openu, i tek treća pobeda na gren slem turnirima.

Novinarima je rekla da veruje da će imati fizičke snage za drugu nedelju, ali i da će se truditi da zadrži mentalnu snagu.

"Moram da imam snage za drugu nedelju. Mislim da ću imati snage zato što ne igramo svaki dan, već svaki drugi. Tu mi je i fizioterapeut, tako da verujem da fizički neću pasti. Samo mentalno da ne padnem, fizički sam skroz okej", rekla je ona.

Ovakav nastup 21-godišnje reprezentativke joj je doneo samopouzdanje, a Aleksandra Krunić je rekla da joj je cilj da do kraja sezone igra stalno na svom maksimumu.

"Počeću više da verujem u sebe i što više sebe guram do granica. Što su one veće, to ću više verovati u sebe. Treba svaki meč da igram na svom maksimumu i da nema uspona i padova i ono 'danas mi se ne igra' i tih juniorskih fora koje sam imala do pre pola godine", objasnila je Aleksandra Krunić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.