Krajinović nije izdržao

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajinović nije izdržao

Srpski teniser zbog povrede i grčeva predao je meč prvog kola US Opena u petom setu

Foto: Clive Brunskill/Getty Images/Guliver

Filip Krajinović žestoko se borio sa Metjuom Ebdenom i povredom na startu US Opena, ali nije izdržao tu bitku.

Srpski teniser je posle gotovo četiri sata igre bio primoran da preda duel u petom setu, pri rezultatu 6:7 (6:1), 7:6 (5), 6:4, 1:6, 4:1. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Krajinović je vodio žestoku bitku sa 54. igračem sveta u prva tri seta, a onda je u nastavku posustao, što je rival iskoristio i izjednačio rezultat.

Krajinović je već tada imao problema sa povredom lista noge i bezuspešno je pokušavao da se izbori sa tim, a vrućina u Njujorku i isrpljujuća borba nisu mu bili saveznici.

Srpski igrač pokušao je u odlučujućem setu da ostane u "igri", ali nije imao snage da odgovori Australijancu, pa je poslednjih nekoliko gemova praktično statirao na terenu, pre nego što je u petom gemu i zvanično odustao od borbe.

On se tako priključio velikom broju igrača koji su predali duele prvog kola u Njujorku, ali i Viktoru Troickom, jedinom srpskom teniseru koji nije uspeo da prebrodi startnu rundu u Njujorku ove sezone. Za razliku od njih Dušan Lajović, Novak Đoković i Laslo Đere, takođe posle predaje rivala, obezbedili su plasman u drugo kolo, baš kao i Aleksandra Krunić, jedina srpska teniserka u glavnom žrebu ove godine.

Posle predaje Krajinovića Metju Ebden će u drugoj rundi takmičenja u Njujorku igrati sa Filipom Kolšrajberom, koji je savladao Janika Hanfmana u četiri seta (7:6, 5:7, 6:4, 6:4).

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.