Končita Martines selektor Španije

Izvor: B92, 26.Jan.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Končita Martines selektor Španije

Nekadašnja vimbldonska šampionka Končita Martines imenovana je za novog selektora FED kup reprezentacije Španije.

Ona će na toj funkciji zameniti još jednu bivšu teniserku, Aranču Sančes Vikario.

"Končita je španska teniska legenda i potpuno je normalno da oni koji su ovom sportu dali najviše, dobiju priliku da pomognu našoj selekciji", rekao je predsednik Teniskog saveza Španije Hoze Luis Eskanuela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Martinesova je 1994. godine u finalu Vimbldona savladala legendarnu Martinu Navratilovu. Tokom igračke karijere još dva puta je bila finalista na Gren slem turnirima, Australijan openu i Rolan Garosu.

Njen najbolji plasman na WTA rang listi bila je druga pozicija (30. oktobra 1995. godine). Končita je tokom igračke karijere sa Španijom osvojila pet šampionskih titula u FED kupu, a sa terena se povukla u aprilu 2006. godine

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Končita Martinez vodi FED kup selekciju Španije

Izvor: Blic, 27.Jan.2013, 13:16

Nekadašnja vimbldonska šampionka Končita Martinez imenovana je za novog selektora FED kup reprezentacije Španije...Ona će na toj funkciji zameniti još jednu bivšu teniserku, Aranču Sančez Vikario..."Končita je španska teniska legenda i potpuno je normalno da oni koji su ovom sportu dali najviše,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.