Knjige rekorda ne lažu, Novak je najveći

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 16:38

"Knjige rekorda ne lažu, Novak je najveći"

Leander Paes, legendarni indijski teniser, nema dilemu oko toga ko je najbolji igrač svog vremena.

Paes, koji ima osam grend slem titula u dublu i deset u miksu, pričao je nedavno u Mumbaju o raznim stvarima iz sveta tenisa, a neizbežno je bilo pitanje i ko je po njemu GOAT, najveći svih vremena.

"Počeo sam da igram još kada su na terenu bili Bjern Borg i Džon Mekinro i tada niko nije ni pomišljao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će Borgov rekord od pet uzastopnih Vimbldona biti oboren. Sve dok nije došao Federer i nije osvojio osam Vimbldona i 20 grend slem titula. Onda je Nadal prestigao Federera po slemovima sa 22 i sa 14 na Rolan Garosu", kaže Paes.

Međutim, ni Španac nije ostao na vrhu, jer je njega ove godine pretekao Novak Đoković.

"I onda je došao Đoković, momak iz Srbije koji je veliki sportista fenomenalnog uma - za mene, daleko najveći svih vremena. Zašto? Jer to govore istorijske knjige. Osvojio je 24 grend slem i nastavlja. Ne deluje da će uskoro stati. To je van pameti", zaključio je Paes.

Teniser iz Kalkute je svojevremeno bio broj jedan u dublu u kojem je osvojio ukupno 98 titula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.