Kladio se na 220 mečeva: Suspendovan francuski teniser

Izvor: Telegraf.rs, 21.Sep.2016, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kladio se na 220 mečeva: Suspendovan francuski teniser

Komitet za teniski integritet suspendovao je francuskog tenisera Konstanta Lastiena, 164. na ATP listi, na sedam meseci, jer se kladio na teniske mečeve u periodu od februara 2012. do juna 2015. godine.

Istragom je utvrđeno da se Lestien, koji nikada u karijeri nije osvojio ATP trofej, kladio na 220 mečeva, ali nijednom na meč koji je on igrao, što mu je bila olakšavajuća okolnost prilikom izricanja presude.

Pored vremenske kazne, Francuzu je izrečena i novčana, u visini >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << od 10.000 dolara.

Lastien je prvobitno trebalo da bude kažnjen 14 meseci, ali mu je suspenzija prepolovljena zbog toga što pre toga nije imao mrlju u karijeri. Takođe, Komitet za teniski integritet ponudio je Francuzu da mu, u zamenu za pomoć u borbi protiv korupcije i klađenja u tenisu, kazna dodatno bude umanjena.

Komitet za integritet tenisa je 2008. godine oformio specijalno telo čiji je zadatak da prati i locira nelegalne opklade u "belom sportu".

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Francuski teniser suspendovan zbog klađenja

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Sep.2016

Komitet za teniski integritet suspendovao je francuskog tenisera Konstanta Lastiena, 164. na ATP listi, na sedam mjeseci, jer se kladio na teniske mečeve u periodu od februara 2012. do juna 2015. godine...Istragom je utvrđeno da se Lestien, koji nikada u karijeri nije osvojio ATP trofej, kladio na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.