Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kerber i Pavljučenkova u četvrtfinalu

Ruska teniserka Anastasija Pavljučenkova plasirala se u četvrtfinale Vimbldona gdje joj se pridružila Anđelika Kerber

Pavljučenkova je pobijedila 30. teniserku svijeta, Amerikanku Koko Vandervejg u dva seta – 6:3, 6:3.

Ruskinja, koja je trenutno 23. teniserka svijeta, prvi put u karijeri plasirala se u među osam najboljih na terenima Ol Ingland klaba.

Pobijedila je za sat i 14 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << – pet puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka.

Pavljučenkova će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice meča izmđu Serene Vilijams i Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je postavljena za 13. nositeljku.

Njemačka teniserka Anđelika Kerber takođe je prošla dalje, ona je za nešto više od sat vremena deklasirala Japanku Misaki Doi sa 6:3, 6:1.

Četvrta teniserka na WTA listi je 2012. godine igrala u polufinalu Vimbldona, dok je dvije godine kasnije stigla do četvrtfinala.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz meča Simona Halep – Medison Kiz.

Njemica je ove godine osvojila prvu Gren slem titulu u karijeri, kada je u januaru u finalu Australijan opena pobijedila Serenu Vilijams.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.