Kecmanović: Poređenja prijaju, ali ja sam svoj

Izvor: Mondo, 14.Dec.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kecmanović: Poređenja prijaju, ali ja sam "svoj"

Najbolji junior sveta posle velikih uspeha u 2016. godini o planovima naredne sezone i o tome da je spreman za profesionalne vode

Foto: Guliver/Getty images/Julian Finney

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović okončao je sjajnu godinu. Stigao je na prvo mesto juniorske svetske liste, odbranio je titulu na Oranž Boulu, što je pre njega u istoriji pošlo za rukom samo dvojici tenisera i sada je spreman za "velike vode".

Iako su ga poslednjih dana poredili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa mnogim velikim asovima, od kojih je sa 17 godina postigao bolje rezultate, Kecmanović priznaje da mu to prija, ali je svestan da ga očekuje još mnogo rada.

"Imam ja još mnogo da radim kako bih stao uz rame legendama ovog sporta. Lep je osećaj kad te porede sa Federerom, Mekinroom, Lendlom... Znam da niko od njih nije odbranio trofej na Oranž Boulu, ali ipak je to još juniorska konkurencija, ne mora da znači ništa", izjavio je u intervjuu za "Večernje novosti" Kecmanović.

U 2017. godini fokus je na napretku na ATP listi, na kojoj trenutno zauzima 795. mesto.

Miomir Kecmanović u 2016. pozvan je i u Dejvis kup selekciji Srbije. Iako nije zaigrao, kaže da mu je to iskustvo mnogo toga donelo. "Posle Dejvis kupa mi je sve krenulo! Ti treninzi i druženje sa našim asovima su bili nezaboravni. I po radu i po zezanju. Kada sam postao juniorski broj jedan, svi su me zvali i čestitali, pitali me za planove. Sjajni su, velika su mi podrška. Voleo bih da ponovim to iskustvo, a jedva čekam da jednog dana i zaigram za Srbiju.

"Osećam da sam dobro zatvorio juniorsku priču i da sada mogu da krenem u novu, profesionalnu. Prvo mesto na svetu u juniorskoj konkurenciji mi je vetar u leđa, za suočavanje sa izazovima u profesionalnoj konkurenciji", dodao je mladi teniser, koji napominje da zna da čeka težak posao, koji ponekad "slomi" i najbolje, ali da je on spreman da se bori i da će se izboriti.

"Znam da je profesionalni tenis drugačiji od juniorskog i da će biti teško, ali sam spreman za veliki rad i odricanje. Tenis, kao i svaki drugi posao, zahteva da ceo život učiš i napreduješ".

Iako ga porede sa mnogim velikim igračima, poput Novaka Đokovića ili Rodžera Federera, Kecmanović tvrdi da je "svoj".

"Uživam u njihovoj igri, posebno cenim Đokovića i Federera. Ali, nikada nisam želeo da kopiram bilo koga, nastojim da razvijem svoj lični stil i svakodnevno radim na unapređenju svih elemenata igre".

Sledeće godine imaće više prilike da sparinguje sa profesionalnim teniserima, koje je sretao i sa kojima je radio na Floridi.

"Volim da odmerim snage sa svima. Zato se radujem grend slemovima i jakim turnirima u Americi i Australiji, jer onda mnogi profesionalci dođu na Akademiju da treniraju. Zato sam imao priliku da sparingujem sa mnogima, Mirnjijem, Hasom, Nišikorijem, Bagdatisom, Grotom, Štepanekom, Pospišilom i drugima", naveo je Miomir Kecmanović, koja je ITF proglasio najboljim juniorskim igračem u 2016. godini.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.