Kazna za bučne tenisere

Izvor: RTS, 14.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna za "bučne" tenisere

Dok se turnir u Vimbldonu približava, teniski zvaničnici pozivaju na zabranu ispuštanja glasnih zvukova pri serviranju ili dodavanju lopte, koje teniseri sve češće upražnjavaju.

Problem je kako da se sa sigurnošću proceni da li je bučno izdisanje nekih tenisera prirodno i nehotično ili nameran pokušaj da dekoncentrišu protivnika. Svi se, u svakom slučaju, slažu da je reč o vrlo ružnoj navici koja smeta i gledaocima i samim igračima.

Teniski funkcioneri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sad razmatraju kaznene mere za igrače koji to čine - prvo oduzimanje poena, zatim gema, pa na kraju i celog meča, ako igrač nastavi sa bukom.

Čini se da u "buci" trenutno predvode teniserke - na prvom mestu "izgrednika" je Marija Šarapova, čiji izdah, ili tačnije vrisak, premašuje čak 100 decibela, a slede je Monika Seleš sa 93 i sestre Vilijams sa 89 i 85 decibela.

"Sandej Meil", takođe, najavljujući Vimbldon, u svom ilustrovanom dodatku na naslovnoj strani donosi modnu fotografiju Ane Ivanović, s kojom opširno razgovara o njenim počecima u Beogradu i sadašnjoj karijeri.

Ovaj list srpsku teniserku karakteriše kao jedini "kompletni paket" u ženskom tenisu, osvrćući se, pored Anine igre, i na njenu lepotu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sledi zabrana pratećih zvukova

Izvor: S media, 14.Jun.2009

Dok se turnir u Vimbldonu približava, teniski zvaničnici pozivaju na zabranu ispuštanja glasnih zvukova pri serviranju ili dodavanju lopte, koje teniseri sve češće upražnjavaju, prenosi danas britanski list "Sandej Tajms"...Problem je kako da se sa sigurnošću proceni da li je bučno izdisanje...

Nastavak na S media...

Kazna za "bučne" tenisere?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2009, 00:38

LONDON - Dok se turnir u Vimbldonu približava, teniski zvaničnici pozivaju na zabranu ispuštanja glasnih zvukova pri serviranju ili dodavanju lopte, koje teniseri sve češće upražnjavaju, prenosi danas britanski list "Sandej Tajms"...Problem je kako da se sa sigurnošću proceni da li...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.