Jovanovska u glavnom žrebu Vimbldona

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jun.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanovska u glavnom žrebu Vimbldona

Srpska teniserka Bojana Jovanovski naći će se se u glavnom žrebu predstojećeg Vimbldona, dok je Filip Krajinović poražen u prvom kolu kvalifikacija.

Jovanovski je bila druga na listi rezervi iza Portugalke Mišel Laršer de Brito, pa se našla u u glavnom žrebu gde će Srbija imati šestoro predstavnika.

Od ranije, u glavnom žrebu Vimbldona nalaze se Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Jelena Janković i Ana Ivanović.

U kvalifikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će sigurno igrati Filip Krajinović, a priliku da se bore za mesto u žrebu mogli bi da imaju i Ilija Bozoljac i Boris Pašanski.

Bojana Jovanovski je 108. na WTA listi, a ovo će joj biti prvo učešće na nekom Gren Slem turniru. Srpska teniserka igrala je u kvalifikacijama turnira u Istbornu, gde je u poslednjem kolu pred glavni žreb poražena od Britanke Heder Votson, 344. na WTA listi, sa 6:1, 1:6, 6:1.

Poraz Krajinovića na startu kvalifikacija

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugo kolo kvalifikacija za gren slem turnir u Vimbldonu, pošto je na startu izgubio od Amerikanca Roberta Kendrika rezultatom 6:4, 6:2.

Posle velikog uspeha na turniru u Košicama protekle sedmice, kada je igrao u finalu i napredovao na ATP listi 37 mesta, Krajinović nije nastavio niz dobrih igara. Meč protiv Kendrika počeo je juče, ali je bio prekinut zbog kiše pri vođstvu Amerikanca od 5:3. Danas se, međutim, ništa nije izmenilo i Kendrik je nastavio da dominira, pa je bez većih problema preskočio prvu prepreku na putu do glavnog žreba.

U drugom kolu kvalifikacija danas će Ilija Bozoljac igrati protiv Španca Danijela Munjosa de la Nave.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.