Izvor: Radio 021, 19.Jan.2021, 17:01

Još dva slučaja korone među teniserima u Australiji, igrači nezadovoljni tretmanom

Vlasti u državi Viktorija u Australiji potvrdile su da je još dvoje tenisera pozitivno na virus korona, ali još uvek nije poznato o kome se radi.

Time se broj pozitivnih takmičara popeo na devet.

Naime, slučajevi zaraze koronom u avionima kojima su igrači i njihovi timovi dolazili u Melburn doveli su do toga da 72 igrača bude smešteno u hotelske sobe bez mogućnosti da ih u naredenih 14 dana napuste, čak i zbog treningea Ostali takmičari imaju pet sati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dnevno na raspolaganju za treninge.

Nezadovoljstvo među igračima sve veće

Negativan odgovor australijskih vlasti na predloge Novaka Đokovića u vezi sa uslovima koje teniseri imaju izazvao je mnogobrojne reakcije samih takmičara.

Viktor Troicki je izjavio da je situcija katastrofalna i da ne može da izađe iz sobe.

"Haos je totalni, užas što se svega tiče. Zatvoren sam 14 dana, ne mogu iz sobe da izađem. Nema treninga, nema ničega. Propada mi Gren slem, ne mogu u sobi da se spremim za pet setova. Užas, katastrofa. Da sam znao, ne bih dolazio", istakao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Troicki za Sportski žurnal.

Španski teniser Roberto Bautista Agut takođe je na vrlo originalan način iskazao nezadovoljstvo organizacijom ovogodišnjeg Australian opena kada je naveo da je situacija "ista kao da ste u zatvoru, samo što imate wi-fi".

"U hotelskoj sobi se može trenirati, ali to nije ni blizu isto onome na šta smo navikli. Osećam se vrlo neprijatno u ovako uskom prostoru i ne mogu da zamislim da ću morati da ostanem u sobi u naredne dve nedelje. Teško je, veoma je teško", rekao je Agut za izraleski Kanal 5.

Početak turnira u Melburnu planiran je za 8. februar, a trajaće do 21.

Autor: Sportski žurnal/ 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.