Jelena u polufinalu

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena u polufinalu

Srpska teniserka Jelena Janković obradovala je sve poklonike tenisa kod nas ulaskom u polufinale poslednjeg grend slema sezone, koji se igra na terenima Flešing Medoua u NJujorku. Jeca je na terenu provela 90 minuta i za to vreme, s malo muka u drugom setu, eliminisala najprijatnije iznenađenje turnira 28-godišnju Austrijanku Sibil Bamer rezultatom 2:0 (6:1, 6:4). Za ulazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u finale Jelena će igrati protiv jedne od dve preostale Ruskinje (na početku ih je bilo 17), Elene Dementijeve, osvajača zlatne medalje u Pekingu.

- Na početku turnira nisam se ovako dobro osećala, jer nisam dovoljno trenirala. Na Olimpijskim igrama sam nastupila povređena. Sada imam dva dana odmora, što će mi mnogo pomoći u oporavku. Moram naporno da treniram i nadam se da ću biti spremna. Daću sve od sebe u tom meču. Ona je jaka igračica, sjajno se kreće na terenu.

Jankovićeva, koja je prošlog meseca na kratko preuzela prvu poziciju na VTA listi od Ane Ivanović, nikada nije igrala u finalu nekog grend slem turnira. Ona je četiri puta gubila u polufinalima, uključujući i polufinale na Otvorenom prvenstvu SAD 2006. godine.

- Volela bih da napravim korak napred i stignem do prvog grend slem finala u karijeri. Tada niko neće moći da mi prebaci da sam najbolja, a nemam nijedan grend slem - dodala je Jelena.

Dementijeva je u drugom četvrtfinalnom meču za samo 76 minuta deklasirala Švajcarkinju Pati Šnider - 2:0 (6:2, 6:3).

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.