Jelena u borbi za četvrtfine

Izvor: RTS, 14.Maj.2009, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena u borbi za četvrtfine

Najbolja Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira Masters serije u Madridu. U osmini finala Jelena je savladala Ruskinju Elenu Vesnine sa 2:0 (6:2, 6:2).

Jankovićeva je protiv Vesnine odigrala odličan meč i zabeležila je sigurnu pobedu posle samo 80 minuta. Prvi brejk napravila je već u drugom gemu i povela sa 2:0, ali je Ruskinja uspela da uzvrati u trećem. Pokazalo se, međutim, da je to bilo sve što je mogla da uradi u ovom meču. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Do kraja prvog seta Jelena je još dva puta oduzela protivnici servis, da bi drugi set počela kao i prvi - brejkom u drugom gemu. Ovog puta Vesnina nije uspela da se odmah vrati u meč i za svega dvadesetak minuta naša teniserka je vodila sa 5:1.

Tek tada se malo opustila i dozvolila Ruskinji da napravi brejk i smanji na 5:2. U narednom gemu, međutim, Jankovićeva je ponovo malo pojačala tempo i bez većih problema završila meč.

S obzirom na to da je Jelena Dementjeva završila učešće na ovom turniru, Jankovićeva će imati priliku da se eventualnim plasmanom u finale vrati na četvrtu poziciju WTA liste. Pobeda na turniru dovela bi je do treće pozicije, gde se sada nalazi Venus Vilijems.

Za ulazak u polufinale Jankovićeva će igrati protiv Pati Šnider iz Švajcarske, koja je savladala Ruskinju Nađu Petrovu rezultatom 6:4, 6:7 (2:7), 7:6 (7:5). Njih dve do sada su se sastajale tri puta i naša teniserka vodi sa 2:1.

WTA turnir u Madridu igra se za nagradni fond od tri i po miliona evra.

Janković - Vesnina 2:0 (6:2, 6:2)

Jelena je na startu osvojila svoj servis. Na servis protivnice Jankovićeva stiže do brejk lopte, koristi je - 2:0. U narednom gemu Vesnina osvaja dve brejk šanse, kokristi prvu i smanjuje prednost. Jelena pokušava da ponovo dođe do brejka prednosti, osvaja brejk loptu, koristi je 3:1. Naša teniserka osvaja i svoj servis i povećava prednost. Ruskinja osvaja svoj servis bez izgubljenog poena. Jelena lako osvaja svoj servis - 5:2.

Vesnina servira za ostanak u setu. Međutim, Jelena osvaja dve set lopte, prvu ne koristi, drugu da 6:2. Prvi set je trajao 32 minuta.

Drugi set, kao i prvi, servisom je počela naša teniserka i osvojila gem. Na servis protivnice Jelena stiže do dve brejk šanse, ne koristi ih. Stvara novu brejk priliku i uspeva da napravi brejk - 2:0. Usledila su dva izjednačenja na servis naše teniserke, ipak, Jankovićeva ne dozvoljava iznenađenje i osvaja svoj servis. Nakon tri izjednačenja Vesnina uspeva da osvoji svoj servis, prvi u drugom setu - 3:1. Jelena lako osvaja svoj servis. Na servis Vesnine, Jelena osvaja tri vezane brejk lopte, Vesnina se uspešno brani i stiže do izjednačenja, potom i do prednosti. Novo izjednačenje, četvrta brejk lopta za Jelenu, greška Vesnine i - 5:1.

Jelena servira za meč. Vesnina osvaja dve brejk šanse, Jelena se brani i stiže do izjednačenja, nova brejk šansa za Ruskinju, i brejk - 5:2.

Na servis protivnice Jelena stiže do prve meč lopte, usledilo je izjednačenje, nova meč lopta koju koristi - 6:2. Kraj, pobeda Jankovićeve.

Meč je trajao 1 sat i 20 minuta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.