Jelena stala u trećem kolu

Izvor: S media, 12.Avg.2010, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena stala u trećem kolu

Najbolje rangirana srpska teniserka, Jelena Janković, nije uspela da se plasira u četvrtfinale WTA turnira u Sinsinatiju, koji se igra za nagradni fond od 2.000.000 dolara, nakon što je večeras neočekivano poražena od Uzbekistanke Akgul Amanmuradove, rezultatom 2:0 (7:6(3), 6:4).

Iako je bila veliki favorit u duelu sa 114. teniserkom sveta, Jankovićeva nije pronašla rešenje za snažne servise i udarce sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osnovne linije visoke Uzbekistanke, koja se tako plasirala u svoje prvo četvrtfinale u tekućoj sezoni.

Amanmuradova je imala više as-udaraca (12:3), manje dvostrukih servis-grešaka (0:5), bolji procenat uspešnosti prvog servisa (67:61), procentualno bolju realizaciju istog (80:73), što je bio slučaj i sa drugim servisom (75:52).

Jankovićeva nije imala nijednu brejk-loptu tokom meča, dok je Amanmuradova iskoristila jednu od pet šansi, što je na kraju uz dobijeni taj-brejk bilo dovoljno za plasman među osam najboljih i četvrtfinalni duel sa Anom Ivanović.

Današnji duel bio je prvi međusobni okršaj Džej Džej i Amanmuradove, koja je plasmanom u četvrtfinale obezbedila 40.000 dolara i 225 WTA bodova.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Jelena: "Nisam imala šanse"

Izvor: B92, 13.Avg.2010, 12:50

Jelena Janković izjavila je da je Agkul Amanmuradova mnogo bolje igrala od nje i zasluženo prošla u četvrtfinale Sinsinatija. ..Srpska teniserka je u osmini finala izgubila od Uzbekistanke u dva seta 7:5, 6:4. .."Ključ njenog uspeha bili su servisi, koje nisam uspevala dobro da vratim jer je stvarno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.