Jelena: Želela sam da posao obavim kako treba

Izvor: Blic, Beta, 02.Sep.2009, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena: Želela sam da posao obavim kako treba



Srpska teniserka Jelena Janković ispunila je svoj cilj u prvom meču na Otvorenom prvenstvu SAD posle prošlogodišnjeg finala, a to je da meč protiv Italijankse Roberte Vinči u prvom kolu dobije što pre.


"Izašla sam na teren zaista koncentrisana i želela sam da svoj posao obavim kako treba. Želela sam da zadam prvi udarac, da udarim loptu i pokušam da dominiram što je više moguće. Naročito zato što znam, jer sam pre igrala sa njom, da ima taj skraćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << udarac i nešto drugačiji stil nego ostale devojke, tako da može biti opasna", rekla je Jankovićeva posle meča.

Peta igračica sveta igraće u sledećem kolu protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove, 55. na WTA listi.

"Mislim da mi je servis danas mnogo pomogao. Svaki put sam zadržala svoj servis i nisam imala problema da to uradim, što je jako važno. Tada možete da igrate mnogo opuštenije", kazala je Jankovićeva.

Najveći uspeh Srpkinje na grend slem turnirima je finale Ju-Es opena prošle sezone.

Ove godine osvojila je turnire u Marbelji i Sinsinatiju, a posle meča je rekla da je višak mišićne mase sprečio da ponovi slične uspehe.

"Imala sam možda sedam kilograma više, što se možda nije videlo po izgledu, ali takav je slučaj bio sa mnom. To me mnogo usporilo, osećala sam se stvarno čudno na terenu. Nije mi bilo ugodno. Sada sam izgubila težinu, nisam mišićava kao pre. Najbolji tenis igram kada se lako krećem, kada sam dinamična, kada mogu da se pomeram", rekla je ona.

Brzo kretanje će joj verovatno odgovarati na terenima Ju-Es opena.

"Ovo su podloge na kojima stvarno volim da igram. Nastupala sam i na bržim, možda je centralni teren Stenforda brži od ovih ovde. Ali, meni se ovde mnogo sviđa. Uživam u svom tenisu. Nadam se da ću nastaviti ovako", rekla je Jankovićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.