Jelena Janković u polufinalu

Izvor: Blic, Beta, 01.Okt.2009, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Janković u polufinalu



Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se danas u polufinale turnira u Tokiju pošto je savladala Francuskinju Marion Bartoli sa 2:0 (6-4, 6-3). Jelena je ovom pobedom prekinula pobedničku seriju Bartoli u međusobnim duelima. Francuskinja je prethodno dobila četiri meča protiv srpske teniserke.

"Potpuno je drugačije kada sam fokusirana samo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tenis" rekla je novinarima Jelena posle meča, javlja Rojters.

"Sada igram na drugačijem nivou", dodala je ona.

Srpska teniserka je rekla da se u njenom životu odigralo mnogo važnih stvari ove godine:

"Moja majka se razbolela i operisana je. Tokom ovogodišnjeg US Opena preminula mi je baka. Tenis mi je bio na drugom mestu, jer su mi neke druge stvari bile bitnije", objasnila je Jelena.

Turnir u Tokiju doneo je mnogo iznenađenja jer je devet od deset najboljih igračica sveta završilo takmičenje dosta rano. Prva teniserka sveta Dinara Safina, zatim Venus Vilijams, i pobednica Otvorenog prvenstva Francuske Svetlana Kuznjecova - sve su eliminisane na samom početku turnira.

Jelena je sedmi nosilaca a svih šest igračica koje su ispred nje na tabeli, neće joj biti protivnice u završnici ovog turnira.

Jelenina naredna protivnica biće 16. igračica sveta, Kineskinja Na Li koja je pobedila Viktoriju Azarenku sa 2:1 po setovima 7:6 (9:7), 4:6, 7:6 (7:4).

Nagradni fond turnira u Tokiju je dva miliona dolara, a pobednica će zaraditi 350.000 dolara i 800 WTA poena.

Osma teniserka sveta se do sada šest puta sastajala sa Li i dva puta je iz duela izašla kao pobednik.

U poslednjem meču, koji su Janković i Li odigrale u Parizu ove godine, prvi srpski reket je bila uspešnija rezultatom 6:0, 3:6, 6:2.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tokio: Jankovićeva u četvrtfinalu

Izvor: B92, 30.Sep.2009, 11:30

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira u Tokiju. ..Jankovićeva je dobila prvi set protiv Elene Vesnine sa 6:1 vodila u drugom sa 3:0 kada je Ruskinja predala meč. Za mesto u polufinalu Jankovićeva će igrati sa Francuskinjom Marion Bartoli. ..Bartoli je u 3. kolu pobedila...

Nastavak na B92...

Jankovićeva u polufinalu turnira u Tokiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2009

TOKIO - Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se danas u polufinale turnira u Tokiju pošto je savladala Francuskinju Marion Bartoli sa 2:0 (6-4, 6-3)...To je njena prva pobeda nad Bartoli ove sezone, dok je Francuskinja zabeležila dve..."Kada sam mislima potpuno na terenu, igram tenis na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jelena Janković u polufinalu turnira u Tokiju

Izvor: NaDlanu.com, 01.Okt.2009

BEOGRAD, 1. oktobra 2009. (Beta) - Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Tokiju pošto je savladala Francuskinju Marion Bartoli sa 2:0 (6-4, 6-3). To je njena prva pobeda nad Bartolijevom ove sezone, dok je Francuskinja zabeležila dve. "Kada sam mislima potpuno na...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.