Jelena Janković u finalu Štutgarta!

Izvor: Blic, 04.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Janković u finalu Štutgarta!

Najbolja teniserka sveta Jelena Janković plasirala su u finale turnira u Štutgartu nakon što je posle fantastičnog meča i nešto manje od tri sata igre savladala Amerikanku Venus Vilijams sa 2:1, po setovima 6:7, 7:5, 6:2.



Jelena je u prvom setu uspela da spasi sedam brejk poena za stariju sestru Vilijams, a uz po jedan osvojen brejk za obe teniserke prvi set otišao je u taj brejk. Jankovićeva je prethodno imala priliku da ranije završi posao, ali joj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije bila dovolja prednost od 30:0 pri vođstvu od 6:5. Venus je odigrala izvrsno u taj brejku koji je, uprkos početnom vođstvu naše teniserke, rešila u svoju korist – 8:6.

U drugom setu obe teniserke igrale su sjajan tenis, a nakon što su uspele da jedna drugoj oduzmu po servis, Jelena je u završnici imala čvršće živce.

Popularna "Džej Džej" uspela je da stekne prednost nas svoj servis za 6:5, a onda i da drugi put tokom seta poentira na servis protivnice - 7:5.

Odlučujući treći set, za razliku od prethodna dva nije bio toliko uzbudljiv najviše zbog činjenice da se Jankovićeva potpuno razigrala. Odmah je osvojila brejk, a potom povela sa 3:0.

Bilo je teško očekivati da se Venus vrati u meč, a do kraja meča Jelena je uzela još jedan brejk, prepustivši svojoj protivnici tek dva poena – 6:2 uz partiju dostojnu najbolje teniserke sveta.

Jelena Janković se na taj način revanširala porodici Vilijams za poraz u finalu US opena, a u osmom međusobnom duelu protiv starije Venus stigla je do pete pobede.

Protivnica Jelene Janković u finalu biće ruska teniserka Nađa Petrova , koja je savladala belorusku igračicu Viktroriju Atarenku sa 6:4, 6:4.

Nagradni fond turnira u Štutgartu iznosi 650.000 dolara.

"Sigurno je da će meč protiv Nađe biti izuzetno težak, jer ona odlično igra u dvorani. Ipak, potrudiću se da osvojim i drugu titulu u dve sedmice", poručila je Jankovićeva posle meča i ocenila da je i polufinalni meč protiv starije sestre Vilijams bio izuzetno težak.

"Sa Venus je uvek teško igrati. Naterala me je da trčim tokom čitavog meča.", rekla je Jankovićeva i dodala da je "srećna što je uopšte mogla da igra".

"Primila sam dve injekcije uoči meča zbog bolova koje sam osećala zbog slomljenog nokta. Takav sam bol osetila, da sam morala da zavrištim", priznala je srpska teniserka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena Janković u finalu Štutgarta

Izvor: B92, 04.Okt.2008

Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Štutgartu pobedom nad Venus Vilijams sa 2:1 po setovima 6:7 (8:10), 7:5, 6:2...Njena protivnica u borbi za titulu biće Ruskinja Nadja Petrova koja je bila bolja od Viktorije Azarenke rezultatom 6:4, 6:4. Srpska teniserka je još jednom dokazala da je...

Nastavak na B92...

Janković u finalu turnra u Štutgartu

Izvor: Kurir, 04.Okt.2008

ŠTUTGART, 4. oktobra (Tanjug) - Najbolja srpska teniserka Jelrena Janković plasirala se u finale WTA turnira u Štutgartu, pošto je danas u polufinalu savladala osmu igračicu sveta Amerikanku Venus Vilijams sa 2:1 u setovima - 6:7 (8:10), 7:5, 6:2. Od ponedeljka prvi reket sveta Janković će se...

Nastavak na Kurir...

Jankovićeva: Biće teško u finalu

Izvor: B92, 04.Okt.2008

Jelena Janković izjavila je da očekuje težak finalni meč u Štutgartu sa Nadjom Petrovom. ..Najbolja srpska teniserka rekla je posle pobede u nad Amerikankom Venus Vilijams u polufinalu da će biti "izuzetno teško" osvojiti titulu protiv Ruskinje..."Sigurno je da će meč protiv Nadje biti izuzetno...

Nastavak na B92...

ŠTUTGART: JELENA IGRA ZA "PORŠE"

Izvor: Press, 05.Okt.2008, 02:37

Jelena Janković plasirala se u finale VTA turnira u Štutgartu pošto je u polufinalu savladala Amerikanku Venus Vilijams preokrenuvši rezultat - 6:7, 7:5, 6:2. .Srpska teniserka, koja će od ponedeljka ponovo biti „broj 1" ženskog tenisa, za trofej će se boriti danas s Ruskinjom Nađom...

Nastavak na Press...

Venus na kolenima

Izvor: Glas javnosti, 05.Okt.2008

Jelena Janković plasirala se u finale Porše kupa u Štutgartu. Srpska teniserka je u polufinalu pobedila Venus Vilijams rezultatom 2:1 (6:7, 7:5), a protivnik u finalu biće joj Nađa Petrova, koja je bila bolja Viktorije Azarenko iz Bugarske sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4. Druga igračica sveta veliki...

Nastavak na Glas javnosti...

Jelena Janković pobedila Nađu Petrovu i osvojila Štutgart

Izvor: RTS, 05.Okt.2008

Jelena Janković osvojila turnir u Štutgartu pošto je u finalu savladala Nađu Petrovu sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3). Pored novčane nagrade pobednici pripao i automobil porše. .Srpska teniserka "oduzela" je servis Ruskinji na početku meča i stavila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.