Jelena Dokić: Srbija u srcu ali ću igrati za Australiju

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Sep.2011, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Dokić: Srbija u srcu ali ću igrati za Australiju

Nekadašnja četvrta teniserka sveta Jelena Dokić izjavila je da su joj poriodica i pomirenje sa ocem Damirom najvažniji izvori snage za nastavak karijere i piovratak među deset najuspešnijih igračica sveta.
Najvažnije mi je od svega da sam se pomirila sa ocem. Ovo je novi početak u mom životu – rekla je Dokićeva na konferenciji za novinare na terenima TK Partizan u Beogradu.
Jelena Dokić je istakla da trenira sa ocem, a da joj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << podršku pružaju dečko Tin Bikić i brat Sava.
Treniram sa tatom, a Tin i brat su mi velika podrška – napomenula je Dokić.
Ona je istakla da joj je porodica na prvom mestu prioriteta.
Na prvom mestu u životu je porodica, na drugom je zdravlje, a tek na trećem se nalazi tenis – rekla je Jelena.
Nekadašnja prva teniserka Srbije i Crne Gore naglasila je da oseća da ima potencijala za povratak u sam svetski vrh.
Bila sam četvrta na svetu kada sam imala 18 godina. U međuvremenu sam napravila pauzu, ali sada osećam da imam svežinu, snagu i pre svega, želju da zaigram kao nekada – istakla je ona.
Dvadesetosmogodišnja teniserka je poručila da joj je najveći cilj da u nastavku karijere odigra jedno finale gren slem turnira.
Cilj mi je da uđem među deset, ali i da odigram barem jedno finale gren slem turnira – dodala je polufinalistkinja Vimblona iz 2000. godine.
Dokićeva je naglasila da joj je u planu učešće na turniru u Lincu kroz 12 dana, a da joj je naredni veći cilj da uspešno zaigra na Australijen Openu u januaru iduće godine.
Predstoje mi tri meseca treninga i kondicionih priprema kako bih spremno dočekala Otvoreno prvenstvo Australije.
Ona je istakla da duguje veliku zahvalnost Australijskom teniskom savezu koji joj je pomogao „onda kada joj je bilo najpotrebnije”.
Igraću i dalje za Australiju – rekla je Dokićeva i dodala da joj Srbija, naravno, ostaje u srcu.
Ona je sa divljenjem govorila o uspesima srpskog muškog tenisa.
Novak Đoković je ostvario fenomenalan uspeh, a odlični su i Viktor i Janko. Naravno, ne treba zaboravitii da su oni osvajači Dejvis kupa. Za razliku od njih, teniserke su u poslednje vreme u nešto slabijoj formi.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dokićeva srećna zbog pomirenja s ocem

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2011

Nekadašnja četvrta teniserka sveta Jelena Dokić izjavila je danas da su joj porodica i pomirenje sa ocem Damirom najvažniji izvori snage za nastavak karijere i povratak među deset najuspešnijih igračica sveta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jelena Dokić: Najvažnije je da sam se pomirila s ocem

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2011

BEOGRAD - Nekadašnja četvrta teniserka svijeta Jelena Dokić izjavila je danas da su joj porodica i pomirenje sa ocem Damirom najvažniji izvori snage za nastavak karijere i povratak među deset najuspješnijih igračica svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dokić: Ovo je novi početak u mom životu (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 27.Sep.2011

Jelena Dokić odluku da se vrati u Srbiju i pomiri sa ocem Damirom smatra veoma važnom. Australijska teniserka srpskog porekla u proteklih nekoliko dana trenirala je na terenima Partizana, a na konferenciju je došla u pratnji oca i dečka Tina Bikića.

Nastavak na Sportal.rs...

Dokićeva ponovo u Srbiji

Izvor: Danas, 27.Sep.2011

Jelena Dokić, nekada četvrta teniserka sveta, pomirila se sa ocem Damirom i vratila u Srbiju gde planira da provodi veći deo godine. Ona će i dalje braniti boje Australije. Kako je istakla na jučerašnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su se pojavili i otac i „sporni“ dečko Tino Bikić,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.