Jankovićeva u finalu, Jovanovski zaustavljena

Izvor: Politika, 24.Avg.2012, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva u finalu, Jovanovski zaustavljena

DALAS, 24. avgusta (Tanjug) - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se noćas u finale WTA turnira u Dalasu, ali to nije pošlo za rukom njenoj koleginici iz reprezentacije Bojani Jovanovski.

Jankovićeva je u polufinalu savladala Australijanku Kejsi Delakvu sa 7:5, 6:4, dok je Jovanovski ubedljivo izgubila od trećeg nosioca, Italijanke Roberte Vinči >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa 6:0, 6:0.

Na takmičenju u Dalasu Jankovićeva je postavljena za drugog nosioca.

Jankovićeva i Vinči do sada su igrale tri puta i srpska teniserka još nije doživela poraz. Poslednji put sastale su se 2009. godine u prvom kolu Ju Es opena.

Srpskoj teniserki je ovo drugi plasman u finale nekog turnira u sezoni, a prethodno je izgubila meč za titulu u Birmingemu, kada je slavila Amerikanka Melani Udin.

WTA turnir u Dalasu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara, a pobednica će osvojiti novih 280 bodova i ček na 37.000 dolara.

Tanjug

objavljeno: 24.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.