Janković: Vreme je za proboj na ATP listi

Izvor: Politika, 29.Sep.2011, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Vreme je za proboj na ATP listi

BEOGRAD – Mladi srpski teniser Miki Janković izjavio je danas da će od naredne sezone igrati samo u seniorskoj konkurenciji jer želi da sakupi što više poena i napravi značajan proboj na ATP listi.

Četvrtfinalista ovogodišnjeg Rolan Garosa u juniorskoj konkurenciji, jedan od onih koji bi prema mišljenjima stručnjaka trebalo da bude naslednik Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića u početku će se skoncentrisati na fjučerse. On je trenutno 904. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na ATP listi sa 10 bodova.

„Zadovoljan sam ovom godinom, posebno zbog tog rezultata na Rolan Garosu i celom serijom profi turnira u Srbiji ovog leta. Odigrao sam dosta dobro, zabeležio nekoliko plasmana u četvrtfinale”, rekao je Janković u intervjuu Tanjugu.

Tenis igram od šeste godine, prvih mesec dana sam trenirao u Partizanu i odmah sam prešao u Gemaks, gde i dan danas treniram. Uslovi su stvarno odlični. Ima dosta dobrih igrača i trenera. Bio sam prvak države u svim konkurencijama 12,14, 16 i 18 godina. Igrao sam za reprezentaciju u svim juniorskim kategorijama”.

Osim u Beogradu Janković trenira i u Frankfurtu, u akademiji poznatog nemačkog tenisera Rajnera Å itlera.

„Krajem prošle godine sam otišao prvi put tamo i stvarno mi se svidelo. Dosta se dobro radi, ima dosta profi igrača koji mi prenose svoja iskustva. Zahvalan sam mom klubu i sponzoru Đorđu Antelju koji su mi to omogućili”.

Janković je imao priliku i da trenira sa nekim poznatim igračima, pre svega sa Viktorom Troickim, a jednom je tokom turnira u Haleu odradio trening i sa Rodžerom Federerom.

„Volim da gledam naše tenisere, pogotovo Noleta. A voleo sam dosta i Rusa Marata Safina, ali on je završio karijeru”.

Teniski klub Gemaks je Jankoviću obezbedio i ličnog trenera, pa on već devet godina radi sa poznatim stručnjakom Mićom Ratkovićem.

Godišnji Jankovićev budžet iznosi oko 60.000 evra, a naš mladi teniser ima i pomoć Teniskog saveza Srbije (TSS). koji snosi troškove avionskog prevoza, što je prošle godine bilo blizu 10.000 evra.

Tanjug

objavljeno: 29.09.2011.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Viktor Troicki

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.