Janko savladao Karlovića

Izvor: RTS, 22.Feb.2011, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko savladao Karlovića

Srpski teniser Janko Tipsarević uspešno je startovao na ATP turniru u Delrej Biču pošto je u prvom kolu savladao Hrvata Iva Karlovića sa 2:0 u setovima - 7:6 (16:14), 7:6 (7:1).

Bio je to prvi međusobni okršaj trenutno 52. i 141. tenisera sa ATP liste, a obeležen je maratonskim taj-brejkom u prvom setu. Srbin je posle punog časa nadigravanja sa šest godina starijim protivnikom zasluženo poveo sa 1:0 i stekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << psihološku prednost.

Činilo se da će Tipsarević imati lakši posao u nastavku, ali se opasni server Karlović nije predavao, iako je naš teniser brejkom u šestom gemu došao do prednosti od od 4:2. Bio je to prvi brejk poen u dotadašnjem delu susreta, a Janko je pri vođstvu od 5:3 servirao za pobedu.

Nije, međutim, bio dovoljno skoncentrisan, pa je Hrvat uzvratio i na protivnički servis smanjio na 5:4, a potom izjednačio rezultat.

Usledio je novi taj brejk u kojem je Tipsarević bio mnogo smireniji i konkretniji, da bi na kraju zasluženo slavio, prepustivši Karloviću samo jedan poen.

Protivnik Tipsarevića u drugom kolu je Slovenac Blaž Kavčič, koji je na startu takmičenja nadigrao Poljaka Mihala Psisježnjog - 6:1, 6:4.

Sa tri godine mlađim Slovencem, koji zauzima 87. mesto na svetskoj rang listi, Tipsarević se do sada nije sastajao.

Turnir u Delrej Biču se igra za nagradni fond od 442.500 dolara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.