Janko preko Dologopolova do osmine finala u Majamiju

Izvor: Blic, 25.Mar.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko preko Dologopolova do osmine finala u Majamiju

Janko Tipsarević se plasirao u osminu finala turnira u Majamiju savladavši 18. igrača sveta, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 6:4, 5:7, 6:2.

Srpski teniser je dugo tražio rešenje za svog rivala, koji je upornošću i agresivnom igrom u kritičnim situacijama dugo odolevao naletima favorita.

Odbranjeni bodovi

Janko je i prošle godine stigao do osmine finala ovog turnira pa će, u najmanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruku, zadržati osvojene bodove na ATP listi ili će ih uvećati ako prođe među osam najboljih

Prva deonica donela je uzbudljivu završnicu nakon Tipsarevićevog brejka za 1:0, a Dolgopolovog za 4:4. Činilo se da se Ukrajinac potpuno vratio u život, ali je poslednja dva gema osvojio Janko i tako uhvatio zalet za konačni trijumf. No, do njega nije stigao baš lako.

Sve do 5:5 u drugom setu vladala je neizvesnost kome će pripasti taj deo meča, a onda je ukrajinski teniser osvojio gem na svoj, a potom i na Tipsarevićev servis, izborivši se tako za treći set.

U njemu, međutim, nikakve drame nije bilo: Janko je od početnog brejka, pa sve do 5:1, pokazao nivo igre kakav i dolikuje favoritu, pa je nedugo zatim proslavio trijumf i plasman među 16 najboljih u Majamiju.

Naredni rival devetog igrača sa ATP liste biće pobednik meča u kome se sastaju Grigor Dimitrov i sedmi nosilac, Tomaš Berdih.

Povezane vesti: Janko se revanširao Nalbandijanu za Indijan Vels i poslao ga kući

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janko preko Dologopolova do osmine finala

Izvor: Vesti-online.com, 25.Mar.2012

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u osminu finala masters turnira u Majamiju savladavši 18. igrača sveta, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 2:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:2.

Nastavak na Vesti-online.com...

Janko preko Dolgopolova do osmine finala

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2012, 02:45

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u osminu finala masters turnira u Majamiju savladavši 18. igrača sveta, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 2:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:2...Naredni rival devetog igrača sa ATP liste biće bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji se pobrinuo za iznenadjenje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.